Πώς δεν θα πάρετε κιλά τις γιορτές

15:45 28/4/2016 - Πηγή: iPop

Ας δούμε μερικές άπλες συμβουλές για να μην πάρουμε κιλά τις γιορτές που με κόπο χάσαμε ήδη ενόψει καλοκαιριού.

Αρχικά μη ξεκινήσεις να τρως μόνο και μόνο επειδή είναι γιορτές-διακοπές, και είναι σαν να πρέπει να φας όλα όσα είναι τον υπόλοιπο χρόνο απαγορευμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση φαγητού και ποτού που θα μας κάνει να βάλουμε από 2-6 κιλά σε λίγες μέρες και μετά να τρέχουμε και να μην φτάνουμε.

Ας δούμε μερικούς έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη μεγάλη κρεπάλη:Φάτε και πιείτε
με μέτρο: Βάλτε στο πιάτο σας αρκετή σαλάτα για να σας ελαττώσει την όρεξη (λίγο ρύζι ή πατάτα βραστή μαζί με το κρέας σας και αποφύγετε την πέτσα.Μην λιμοκτονείτε πριν από το μεγάλο φαγοπότι. Φάτε έστω 2-3 γεύματα-σνακ πριν το εορταστικό τραπέζι.Μην τρώτε ότι βρείτε και μεγάλες ποσότητες: Πάρτε το πιάτο σας και βάλτε κανονική μερίδα και όχι όλο το μπούφε.Πιείτε κατά προτίμηση ποτά χαμηλά σε περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως κρασί-μπύρα.

Την επόμενη μέρα μετά από το μεγάλο φαγοπότι, μην καταναλώσετε λιπαρές-επεξεργασμένες τροφές και επιλέξτε λαχανικά-φρούτα, φυτικές ίνες, άπαχο κρέας και κάλους υδατάνθρακες.
Προτιμήστε κατσικάκι και όχι αρνί επειδή έχει λιγότερο λίπος το κρέας του. Το αρνί έχει 374 θερμίδες τα 100 γραμμάρια, ενώ το κατσίκι 166 θερμίδες τα 100 γραμμάρια.Πιείτε πολύ νερό: Τα αλμυρά τρόφιμα που θα καταναλώσετε θα σας προκαλέσουν κατακράτηση. Μειώστε την πίνοντας πολλά υγρά όπως τσάι, χαμομήλι, νερό.
Κάντε ένα περίπατο ή αθληθείτε το πρωί που ξυπνάτε έστω 1-2 φορές μέσα σ΄αυτές τις ημέρες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το μεταβολισμό σας και να κάψετε θερμίδες.
Μην ανεβείτε στη ζυγαριά την επόμενη μέρα και θεωρήσετε πως βάλατε κιλά. Το βάρος σας την επόμενη μέρα είναι πλασματικό. Απλά έχετε κατακράτηση και φούσκωμα από το πολύ φαγητό που το σώμα δυσκολεύεται να αποβάλει. Άλλωστε ότι τρώμε σήμερα αποθηκεύετε τις επόμενες 48 ώρες. Έτσι, αν επιστρέψετε σύντομα με μια ισορροπημένη διατροφή το σώμα σας θα έρθει πιο γρήγορα στη φυσιολογική κατάσταση που ήταν πριν. Αγνοήστε λοιπόν τη ζυγαριά και επιστρέψτε γρήγορα στη διατροφή και στην άθληση.

Να θυμάστε με μετρό δε παχαίνει κάνεις!

Καλό Πάσχα!

Κρις Βάλλας

Personal Trainer, Fitnees Instructor, Nike Elite Athlets & Influencer & PR Ambassador & Instructor της Nike Greece.

The post Πώς δεν θα πάρετε κιλά τις γιορτές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα