Θεσμοί: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις …καμία αναφορά στο πότε θα επιστρέψουν

13:32 28/4/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς να κάνουν αναφορά στο πότε θα επιστρέψουν το Κουαρτέτο αποχώρησε από ην Ελλάδα αλλά σε ανακοίνωση τους εξήγησαν πως έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Αφήνοντας ανοιχτή την ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαραγματεύσεις οι εκπρόσωποι των Θεσμών μάζεψαν τις βαλίτσες τους αλλά πριν αναχωρήσουν από την χώρα δημοσιοποίησαν κοινή ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν:

«Τα θεσμικά όργανα

και οι ελληνικές αρχές έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε μια δέσμη μέτρων πολιτικής που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Όλα τα όργανα θα συνεχίσουν να εργάζονται από τα κεντρικά γραφεία με τις αρχές και τα κράτη μέλη σχετικά με τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου πολιτική».

Το βράδυ της Τετάρτης στελέχη των Θεσμών διεμήνυαν πως «θα επιστρέψουμε πολύ γρήγορα» χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει ότι θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Τρίτη ή την Πέμπτη μετά το Πάσχα.

Κομισιόν: Τα μέτρα που έχει λάβει ως σήμερα η Ελλάδα επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ως το 2018

Ότι τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η Ελλάδα επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του ελληνικού προγράμματος ως το 2018 δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο πάντα, η αποχώρηση του Κουαρτέτου δεν σημαίνει ότι θα διακοπούν οι διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς πρόκειταινθα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Τσακαλώτος και Σταθάκης σε συνάντηση με τον Τσίπρα

Αμέσως μετά την αποχώρηση του Κουαρτέτου ο υπουργός οικονομικών, Ευκλέιδης Τσακαλώτος, και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσουν για τις εξελίξεις τον Αλέξη Τσίπρα.

Μηχανισμός λήψης διοθρωτικών μέτρων και… Θεσμοί

Αντίθετοι φαίνοντια να είναι οι Θεσμοί με την ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό λήψης διορθωτικών μέτρων, καθώς διαφωνούν να λαμβάνονται μέτρα όποτε η Eurostat διαπιστώνει αποκλίσεις, γιατί οι ανακοινώσεις της γίνονται «κατόπιν εορτής», τέσσερις μήνες μετά το κλείσιμο του προϋπολογισμού. Η Ελληνική πλευρά παρουσίασε εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες όμως οι δανειστές δεν σχολιάσαν.

Άκυρο για την έκτακτη Σύνοδο ίσως Eurogroup μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες

Να θυμήσουμε πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ απέρριψε το αίτημα του κ. Τσίπρα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, πετώντας το μπαλάκι στο Eurogroup: «Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά από τους υπουργούς Οικονομικών… Χρειάζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για νέα συνάντηση του Eurogroup και μιλώ για ημέρες, όχι για εβδομάδες» δήλωσε.

Το σενάριο να συγκληθεί έκτκακτη Σύνοδος Κορυφής απέρριψε και Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η εκπρόσωπός του Σόιμπλε ζήτησε «περισσότερες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για το ελληνικό πρόγραμμα, προτού συναντηθούν εκ νέου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης».

Από την άλλη πλευρά ο Γερουν Ντάισελμπλουμ σε νεότερες δηλώσεις του τη Μ. Τετάρτη τόνισε πως δεν είναι σίγουρο, αλλά πιθανώς να γίνει νέο Eurogroup την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

The post Θεσμοί: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις …καμία αναφορά στο πότε θα επιστρέψουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα