Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας(Vid)

14:53 14/5/2017 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνει την ένταση με τις μεγάλες δυνάμεις η Βόρεια Κορέα, καθώς προχώρησε σε νέα πυραυλική δοκιμή σήμερα το πρωί, προκαλώντας τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορεά, έφτασε στα 2000 μέτρα ύψος και ταξίδεψε για περίπου μισή ώρα πριν πέσει στο νερό 60 ναυτικά μίλια από το Βλαδιβοστόκ της ανατολικής Ρωσίας.

Το γεγονός πως ο πύραυλος έπεσε κοντά σε ρωσικό έδαφος, δεν έμεινε ασχολίαστο

από τη ρωσική πλευρά, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να μεταφέρει την ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης, του Vladimir Putin αλλά και του κινέζου πρόεδρου Xi Jinping, με τον οποίο είχε συνάντηση ο ρώσος πρόεδρος.

Ξεκάθαρη πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα

Την ίδια στιγμή, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in ο οποίος σε δηλώσεις του έχει επισημάνει την πρόθεσή του για διάλογο με την Βόρεια Κορέα, έκανε λόγο για «ξεκάθαρη και απερίσκεπτη πρόκληση από τον Kim Jong Un.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η αντίδραση της Ουάσινγκτον με τον Donald Trump να δηλώνει πως θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, την ίδια στιγμή που η Κίνα με νέα ανακοίνωσή της συνιστούσε ψυχραιμία από όλες τις πλευρές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ιαπωνίας, της Ρωσίας των ΗΠΑ και της Κίνας, έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για να επαληθεύσουν αν όντως πρόκειται για ένα νέο είδος πυραύλου όπως διατυμπάνιζαν οι βορειοκορεάτες, ωστόσο το αποτέλεσμα της έρευνας δεν θα απασχολήσει τόσο τους ηγέτες όσο την πρόθεση της Βόρειας Κορέας για κλιμάκωση της έντασης.

Photo-Vid/Πηγές: cnn.com, aljazeera.com

The post Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας(Vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα