Ο Macron κι επίσημα νέος Πρόεδρος της Γαλλίας | Αλλαγή σελίδας στη χώρα | Photos

12:14 14/5/2017 - Πηγή: iPop
| Photos

Ο Macron ανέλαβε σήμερα, Κυριακή, κι επίσημα τα ηνία της Γαλλίας, αφού ορκίστηκε επόμενος Γάλλος Πρόεδρος. Ο ίδιος έφτασε στις 10:00 στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων για να ορκιστεί νέος Πρόεδρος της Γαλλίας. Εκεί τον περίμενε ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους François Hollande.

Ο Macron ο οποίος είναι ο νεώτερος πρόεδρος που

έχουν εκλέξει ποτέ οι Γάλλοι, ηλικίας 39 ετών, περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί μπροστά από ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς, πριν τον υποδεχθεί ο François Hollande. Με χαμόγελα τον υποδέχτηκε ο ίδιος στην αυλή του προεδρικού μεγάρου υπό την παρουσία δεκάδων φωτογράφων.

Αρχικά αντάλλαξαν μια χειραψία μερικών δευτερολέπτων και ο Hollande χαμογελαστός, έβαλε για λίγο το χέρι του στον ώμο του Macron. Έπειτα πέρασαν στο προεδρικό γραφείο, για μια συνομιλία με διάρκεια μισής ώρας.

Στην συνομιλία αυτή, η οποία διεξάγεται με κλειστές τις θύρες, ο Hollande παραδίδει μερικά κρατικά απόρρητα στον διάδοχό του, ξεκινώντας με τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Στην συνέχεια ο Macron θα εκφωνήσει το πρώτο διάγγελμα στο γαλλικό λαό, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Eπίσης θα λάβει χώρα μια τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου, μεταξύ 12:15 και 12:35.

Μετά από αυτά ο Macron θα συνοδεύσει τον προκάτοχό του μέχρι το αυτοκίνητό του και θα πάει στο σαλόνι των πρεσβευτών όπου θα του απονεμηθεί ο μεγαλόσταυρος της Λεγεώνας της Τιμής και έπειτα θα μεταβεί στην αίθουσα των γιορτών όπου ο πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου, ο Laurent Fabius, θα αναφέρει τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Στις 17:00 ο Macron θα οδηγηθεί στο δημαρχείο του Παρισιού, όπου θα τον υποδεχθεί η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Anne Hidalgo.

The post Ο Macron κι επίσημα νέος Πρόεδρος της Γαλλίας | Αλλαγή| Αλλαγή σελίδας στη χώρα | Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα