Η αλήθεια πίσω από τη λάμψη της υψηλής επισκεψιμότητας: Έτσι είναι οι «φάμπρικες» των clicks (pics/vid)

14:05 14/5/2017 - Πηγή: iPop

Είναι γεγονός πως διανύουμε την εποχή των Fake News, του clickbait και των ανορθόδοξων πρακτικών για υψηλή επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια, στρεβλώσεις του διαδικτύου που παραπληροφορούν και παραπλανούν τον κόσμο, αποφέροντας παράλληλα πακτωλούς χρημάτων σε δεξιοτέχνες του είδους.

Μια από αυτές τις πρακτικές που αντιβαίνουν κάθε έννοια δικαίου στον κόσμο του διαδικτύου, είναι η πλαστή υψηλή επισκεψιμότητα σε sites και λογαριασμούς

στα social media ή οι νόθες θετικές αξιολογήσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα που πλασάρονται μέσω του παγκόσμιου ιστού.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια είναι ποιος είναι ο τρόπος που επιτυγχάνονται όλα τα παραπάνω; Ένα βίντεο λοιπόν που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δίνει την απάντηση για μια από τις μεγαλύτερες απάτες του διαδικτύου.

Οι εικόνες που θα παρακολουθήσετε, έρχονται από μια “Click Farm” που βρίσκεται στην Κίνα και ο τίτλος της συγκεκριμένης εγκατάστασης είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε, μια φάρμα που «καλλιεργεί» clicks. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση η «φάρμα» αυτή εργάζεται για να ανεβάζει ή να κατεβάζει τις αξιολογήσεις σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Έτσι, εύκολα κάποιος μπορεί να παραπλανηθεί διαβάζοντας στον ιστό πως η εφαρμογή που τον ενδιαφέρει έχει υψηλές ή χαμηλές αξιολογήσεις με αποτέλεσμα αυτό να επιδρά στην τελική του απόφαση για να την κατεβάσει, επί πληρώμή ή όχι, προς όφελος του δημιουργού του συγκεκριμένου app.

Russian man visited Chinese click farm.They make fake ratings for mobile apps and things like this.He said they have 10,000 more phones pic.twitter.com/qE96vgCCsi

English Russia (@EnglishRussia1) May 11, 2017

Όπως θα δείτε και εσείς, η εγκατάσταση θυμίζει κεντρικό server σε υποανάπτυκτη τεχνολογικά χώρα, μόνο που τη θέση των σκληρών δίσκων έχουν πάρει χιλιάδες κινητά τηλέφωνα που δουλεύουν ακατάπαυστα για τη επίτευξη του στόχου. Σύμφωνα με το Ρώσο που επισκέφτηκε την εγκατάσταση και ανέβασε το βίντεο στο λογαριασμό «@EnglishRussia1» στο twitter, στον συγκεκριμένο χώρο λειτουργούν περισσότερα από δέκα χιλιάδες κινητά.

Εκτός από αξιολογήσεις, η φάρμα παράγει και Likes στις σελίδες των εφαρμογών στα social και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι εταιρίες χρυσοπληρώνουν τέτοιες πρακτικές που μπορεί να εκτοξεύσουν τα προϊόντα τους. Δεν είναι αμελητέο άλλωστε το γεγονός, πως τα social έχουν αντικαταστήσει παραδοσιακά ΜΜΕ στο κομμάτι της διαφήμισης, γεγονός που έχει συμβάλλει στη δημιουργία τέτοιων πρακτικών.

Photos-Vid/Πηγή: Twitter/English Russia, dailymail.co.ukΔείτε επίσης:

Αυτοί είναι οι «μισθοί» των celebrities από το Instagram (Πίνακες)

The post Η αλήθεια πίσω από τη λάμψη της υψηλής επισκεψιμότητας: Έτσι είναι οι «φάμπρικες» των clicks (pics/vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα