Όταν η όρεξη για δουλειά πάει περίπατο

19:30 28/7/2014 - Πηγή: iPop

Έλα παραδέξου το έχεις βρεθεί και εσύ να κάθεσαι στο γραφείο και το μόνο που μπορείς να σκεφτείς να είναι το διάλειμμα, το τσιγάρο έξω από το γραφείο, το χθεσινό βράδυ που άραξες με την παρέα σου, το πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η τρύπα του όζοντος και κατά πόσο ο ροζ λεμούριος θα μπορούσε να υφίσταται σ αυτή τη ζωή….

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε καταλαβαίνω φίλε αναγνώστη! Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο λεμούριος είναι νούμερο

ένα στις σκέψεις μου και στη δεύτερη θέση κονταροχτυπιέται η παραλία της Ζακύνθου που επισκέφτηκα πέρσι τέτοια εποχή με το πόσο διαρκεί το μεγαλύτερο χασμουρητό που έχει καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία. Είναι από αυτές τις μέρες που ο εγκέφαλος σου βγαίνει από τη κλειδαρότρυπα της πόρτας του γραφείου και πίνει πίνα κολάδα στην χρυσή αμμουδιά ενώ το σώμα σου μένει μπροστά από τον υπολογιστή ανάμεσα σε στοίβες από υποχρεώσεις ανήμπορο να πραγματοποιήσει απλές καθημερινές λειτουργίες!

Τι κάνεις σ αυτή τη περίπτωση; Όχι, ο σταυρός σου σ αυτή τη κατάσταση δεν θα βοηθήσει καθόλου! Πρέπει να βρεις όλη τη δύναμη του πλανήτη! Πως έκανε ο Κλαρκ Κεντ (ουπς Superman εννοούσα) όταν τον πλησίαζε κρυπτονίτης αλλά έπρεπε να σώσει ολόκληρο το πλανήτη; Ένα τέτοιο πράγμα! Απλά εσύ μετά δεν θα γίνεις εξώφυλλο στην Daily Planet!

Οδηγός επιβίωσης, λοιπόν, για να μην πέσεις με το κεφάλι στο πληκτρολόγιο! Πιες ένα δυνατό καφέ, επέτρεψε στον εαυτό σου να χασμουρηθεί ώστε να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος σου, σήκω και κάνε βόλτες για να ενεργοποιηθούν οι μύες του σώματος σου, Δώσε στον εαυτό σου μικρές λιχουδιές… πως κάνεις στον σκύλο σου έτσι και εσύ! Όχι, μην ξεκινήσεις να καταναλώνεις κρακεράκια και ζαχαρωτά! Πες ότι όταν τελειώσεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι του project με το οποίο ασχολείσαι θα μπορέσεις να αράξεις για 5 λεπτά και να κοιτάς τα νύχια σου!

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της προσωπικής μου εμπειρίας και σοφίας, οπότε είναι αρκετά υποκειμενικά… μέχρι σήμερα όμως δεν έχω κανένα καρούμπαλο στο μέτωπο από ανώμαλο τρακάρισμα με το πληκτρολόγιο ή την άκρη του γραφείου….

Και επειδή έχω δεθεί μαζί σου ατιμούτσικο, θα σου πω και το uber μυστικό επιβίωσης για την περίοδο που η όρεξη για δουλειά πάει περίπατο ….Γράψε σ ένα ημερολόγιο όσες μέρες σου έχουν μείνει μέχρι την άδεια και βγάλε πρόγραμμα για το πόσα πράγματα πρέπει να βγάζεις εις πέρας καθημερινά για να καταφέρεις να πας διακοπές. Αυτό θα σε αγχώσει και θα δεις που άμεσα τα 10λεπτα χαζέματος θα γίνουν παραγωγικός χρόνος…

Τώρα αν δεν τα καταφέρεις…. Ξεκίνα τις προσευχές που λέγαμε νωρίτερα!

The post Όταν η όρεξη για δουλειά πάει περίπατο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα