«Οι πραγματικοί φίλοι κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη..» – Πώς θα καταλάβεις όμως αν τα άτομα που έχεις επιλέξει να σταθούν δίπλα σου είναι στ’ αλήθεια σαν μια δεύτερη οικογένεια για σένα;

13:05 15/8/2022 - Πηγή: iPop

Η φιλία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη ζωή του ανθρώπου. Ο φίλος, αποτελεί ελεύθερη επιλογή, μία επιλογή όμως που γίνεται με βάση κοινά μας χαρακτηριστικά. Όμως, ένας φίλος, δεν είναι απλά μια μονάδα που προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση μέσα από εξόδους. Μια ώριμη και πραγματική φιλία, είναι ικανή να προκαλέσει στο άλλον συναισθήματα ζεστασιάς και πληρότητας. Ξέροντας πως έχουμε κάποιον δίπλα μας, νιώθουμε σιγουριά και αυτοπεποίθηση, πράγμα που μας βοηθά και μας ολοκληρώνει σαν προσωπικότητες. Με μία συμβουλή, είναι δυνατό, ο σωστός φίλος, να μας βγάλει από το αδιέξοδό μας και να μας

βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε διάφορες πτυχές της ζωής μας.

Σε τελική ανάλυση, οι φιλίες προορίζονται να είναι υγιείς σχέσεις που τροφοδοτούν την ψυχή μας και μας εξελίσσουν. Μελέτες δείχνουν ότι οι αληθινές φιλίες είναι βασικό θεμέλιο για την ψυχική υγεία και μια χαρούμενη ζωή. Γιατί λοιπόν να μην επιλέγουμε τους φίλους μας τόσο προσεκτικά όσο θα κάναμε με τη σχέση μας;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου για την πραγματική φιλίαFreepikΠώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι κοντά στο άτομο αυτό ή αφού περάσατε χρόνο μαζί;

Εάν τις περισσότερες φορές που βρίσκεστε νιώθεις αμηχανία ή ανεξήγητη ένταση, αυτό το άτομο μπορεί να μην κάνει για φίλος σου. Οι συναντήσεις σας σε κάνουν να νιώθεις εξαντλημένη αντί να νιώθεις γεμάτη και χαρούμενη; Εάν μάλιστα νιώθεις ότι κρίνεσαι ή ότι έχεις μόνιμα την ανάγκη να τον/την εντυπωσιάσεις, ξανασκέψου αν αξίζει να βρίσκεται στη ζωή σου. Στις αληθινές φιλίες, υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και αποδοχή των προτερημάτων αλλά και των ελαττωμάτων του άλλου. Δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τον φίλο μας. Σεβόμαστε την προσωπικότητά του και συγχωρούμε τα λάθη του, δίνοντάς του την ευκαιρία να βελτιωθεί μέσα από αυτά.

Μπορείς να μοιραστείς μαζί του όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς σου;

Τα μοναδικά μέρη που βρίσκεστε είναι σε πάρτι ή μπαρ και δεν μπορείς να φανταστείς μια ήρεμη βραδιά στον καναπέ μαζί του, η οποία να περιλαμβάνει συζητήσεις και ταινίες ή ένα ήσυχο πικνίκ στο πάρκο; Μερικοί φίλοι περιορίζονται για ένα μόνο μέρος και τίποτα παραπάνω και αυτό είναι εντάξει. Οι καλύτεροι φίλοι όμως, θα σε ακολουθήσουν οπουδήποτε.

Η αξία της φιλίας μέσα από ατάκες που θα σε εμπνεύσουν

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου μαζί του;

Αν ο φίλος σου δεν αποδέχεται κάποια πτυχή του εαυτού σου, αυτή είναι μία σημαντική ένδειξη ότι δεν σε αποδέχεται για αυτό που είσαι. Οι αληθινοί φίλοι θα συνεχίσουν να σε στηρίζουν, γιατί ξέρουν ποιος είσαι, χωρίς να χρειάζεται να προσποιείσαι.

Υπάρχει αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ σας;

Οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που θα σε στηρίξουν και θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου κι αν τυχόν παρεκκλίνεις θα σε συμβουλέψουν για να επιστρέψεις στο σωστό δρόμο. Σίγουρα πάντως δεν θα σταθούν εμπόδιο σε ό,τι είναι καλύτερο για σένα.

Σε ακούει πραγματικά;

Ένα πολύ τρανταχτό σημάδι ενός κακού φίλου είναι ο εγωισμός. Αν επικεντρώνεται μόνο στα δικά του προβλήματα και δεν ασχολείται με τους δικούς σου προβληματισμούς, αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Ένας φίλος που δεν νοιάζεται για σένα, δεν είναι καλός ακροατής και δεν δίνει ποτέ σημασία στα λεγόμενά σου, οπότε συνήθως δεν θυμάται τίποτα από όσα έχεις πει.

Είναι ειλικρινής μαζί σου;

Δεν χρειάζεσαι κάποιον να σου «χαϊδεύει» συνέχεια τα αυτιά. Όλοι κάνουμε λάθη, κι όταν φτάνει εκείνη η στιγμή οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που πρώτοι θα τα εντοπίσουν και με καλοπροαίρετο τρόπο θα σου τα πουν. Εμπιστεύσου λοιπόν την εντύπωση που έχεις σχηματίσει για κάποιον και το ένστικτό σου και έτσι θα καταλάβεις αν ταιριάζετε στ’ αλήθεια.

Οι τρόποι με τους οποίους η φιλία αλλάζει μετά τα 30

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Οι πραγματικοί φίλοι κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη..» – Πώς θα καταλάβεις όμως αν τα άτομα που έχεις επιλέξει να σταθούν δίπλα σου είναι στ’ αλήθεια σαν μια δεύτερη οικογένεια για σένα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Πώς,– pos