Πώς θα σταματήσεις να «χαλάς» τον ύπνο σου μέσα στη μέση της νύχτας;

19:02 14/8/2022 - Πηγή: iPop

Ο καθένας μας είχε βιώσει έναν περίεργο ύπνο ή ένα περίεργο ξεκίνημα ύπνου κάποια στιγμή της ζωής του. Είναι εκείνη τη στιγμή που ξυπνάς λόγω ενός εφιάλτη, ή μιας ανάμνηση, ή το σώμα απλά σε ξυπνάει. Αυτό πολλές φορές οφείλεται σε κινήσεις των μυών, οι οποίες προκαλούνται κατά την ώρα του ύπνου. Αυτό, βέβαια, συμβαίνει για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μετά ξαναπέφτεις για ύπνο. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί ξυπνάς απότομα από τον ύπνο; Σου έχουμε τις απαντήσεις μία προς μία γι’ αυτό δώσε βάση.

Ίσως πρέπει

πριν μάθεις γιατί ξυπνάς απότομα, το γιατί δεν κουνιέσαι σωστά την ώρα του ύπνου. Όταν ξεκινήσει να σε παίρνει ο βαθύς ύπνος, ο εγκέφαλος παίρνει μήνυμα πως ο οργανισμός είναι έτοιμος για ξεκούραση. Το γεγονός αυτό απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που αδρανοποιούν τα κύτταρα, που επιτρέπουν στους μυς να είναι ενεργοί. Έτσι, παρόλο που ο εγκέφαλος λειτουργεί κανονικά οι μύες στο σώμα παραμένουν παράλυτοι.

Γιατί ξυπνάς απότομα από τον ύπνο;

Λάθη κατά τη διάρκεια του «βυθίσματος»

Είπαμε πως τι γίνεται όταν βυθίζεσαι στον ύπνο και δεν αποκτάς επαφή με το περιβάλλον. Τι γίνεται, όμως, πριν ξεκινήσει να σε παίρνει αργά ο ύπνος; Το σώμα σου, αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει σε λειτουργία αδράνειας. Ωστόσο κάποιες φορές δεν συμβαίνει στο μέγιστο, με αποτέλεσμα να έχουμε επαφή με το περιβάλλον και από το πουθενά να ξαφνιαζόμαστε και να ξυπνάμε απρόοπτα.

Μάχη ελέγχου μεταξύ πραγματικής και φανταστικής ζωής

Pixabay

Αυτή η μετάβαση δεν εκτελείται πάντα ομαλά. Όταν υπάρχει δυσλειτουργία, ο εγκέφαλός σου αγωνίζεται για έλεγχο μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του κόσμου των ονείρων. Έτσι, όταν ονειρεύεσαι βλέπεις, για παράδειγμα πως χτυπάς κάπου αυτό πολλές φορές συμβαίνει και στην πραγματικότητα, δηλαδή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στο σημείο που χτύπησες στο όνειρο εκεί χτύπησες και στην πραγματικότητα. Αν πονέσεις, τότε θα ξυπνήσεις κιόλας.

Pexels

Κοιμάσαι με άγχος

Δυστυχώς η καθημερινότητα και σταθερή ρουτίνα, προκαλεί άγχος. Μπορεί να μην γίνεται εμφανές, αλλά υποσυνείδητα υπάρχει και σε… «τρώει». Ο ύπνος είναι μια δραστηριότητα για την ξεκούραση του σώματος και γενικότερα όλου του οργανισμού. Προσπάθησε να απαλλάσεις το μυαλό σου από τις έγνοιες πριν κοιμηθείς, γιατί αλλιώς μέρα παρά μέρα θα ξυπνάς ιδρωμένος και θα χαλάς τον ύπνο σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα σταματήσεις να «χαλάς» τον ύπνο σου μέσα στη μέση της νύχτας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα