Έβρος: Δραματικές ώρες για δεκάδες πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη νησίδα – Ανάμεσά τους ένα παιδί, που έχασε την ζωή του από τσίμπημα σκορπιού

18:07 14/8/2022 - Πηγή: iPop

Εγκλωβισμένοι στον Έβρο ανατολικά του χωριού Κισσάριο είναι 40 μετανάστες που χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ ένα πεντάχρονο κορίτσι έχει πεθάνει από τσίμπημα σκορπιού.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε σοβαρά για την ασφάλεια και την ευημερία περίπου 40 ανθρώπων που φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί σε μια νησίδα στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις αναφορές που λάβαμε, ένα παιδί έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο. Εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, φοβόμαστε ότι κινδυνεύουν και άλλες ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπηρεσία του ΟΗΕ.

lang="en" dir="ltr">We continue to be gravely concerned for the safety and wellbeing of some 40 people allegedly stranded on an islet at the Greece-Türkiye border.⁰According to reports received a child has tragically already died. Unless urgent action is taken, we fear further lives remain at stake

UNHCR News (@RefugeesMedia) August 13, 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, έθαψαν τελικά στη νησίδα το άψυχο κορμί της πεντάχρονης Μαρίας, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από δάγκωμα σκορπιού το βράδυ της Δευτέρας 08/08, αφού τις προηγούμενες μέρες οι γονείς της προσπαθούσαν να το συντηρήσουν στα κρύα νερά του ποταμού.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν έκκληση για να λάβουν οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι την απαραίτητη βοήθεια, ωστόσο οι ελληνικές αρχές έχουν αναφέρει πως η νησίδα στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες δεν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια. Αντίστοιχα οι Τουρκικές αρχές υποστηρίζουν το αντίθετο.

Εμείς φοβόμαστε τους πρόσφυγες ή οι πρόσφυγες φοβούνται εμάς;

Εγκλωβισμένοι στον Έβρο: Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.

Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έβρος: Δραματικές ώρες για δεκάδες πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη νησίδα – Ανάμεσά τους ένα παιδί, που έχασε την ζωή του από τσίμπημα σκορπιού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop
Έβρος, Δραματικές, – Ανάμεσά,evros, dramatikes, – anamesa