Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο στο τραπέζι συζητήσεων Tajani-Κουμουτσάκου

12:57 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τον Tajani για όσα έχουν σημειωθεί το περασμένο διάστημα στο Αιγαίο, μιλώντας για επαναλαμβανόμενη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία δημιουργεί συνεχώς

εντάσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Κουμουτσάκος κάνει έκκληση προς τους συμμάχους να ασκήσουν πίεση προς την Άγκυρα, προκειμένου να σταματήσεις τις συνεχείς προκλήσεις στην περιοχή.

Εταίροι και σύμμαχοι οφείλουν να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς την ‘Αγκυρα για να εγκαταλείψει αυτή την επικίνδυνη πρακτική. Το Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο, ως ο κατ’εξοχήν δημοκρατικός θεσμός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, έχει βαρύνοντα λόγο στο να σταλούν στην Τουρκία τα απαραίτητα ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα

Εταίροι & σύμμαχοι να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς την Άγκυρα.
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρ. Κοινοβουλίου https://t.co/bGArb2MJ3t pic.twitter.com/vsE9N0DPO9

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) March 2, 2017

Ο κ. Κουμουτσάκος, θέλοντας να ενημερώσει τον Tajani, τόνισε ότι η Τουρκία προχωρά σε πρακτικές στο Αιγαίο, οι οποίες λειτουργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, ενώ στρέφονται και εναντίον κράτους-μέλους της ΕΕ.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την ελληνική πλευρά από τις ενέργειες της Άγκυρας, επισημαίνοντας ότι η τουρκική ηγεσία δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο για λόγους εσωτερικής πολιτικής, θέτοντας εμπόδια στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε, συζήτησαν ακόμα για την πρόταση του προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker για «ενίσχυση της ενότητας της ΕΕ και την έκκληση για βελτίωση της κοινής πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας».

Στην επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής της ΝΔ, συναντήθηκε ακόμα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David McCallister και τον συντονιστή του ΕΛΚ για θέματα Ασφάλειας και Άμυνας, Michael Galer. Παράλληλα, σε εκδήλωση της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Εποχή της Αβεβαιότητας», ο βουλευτής την ΝΔ πραγματοποίησε ομιλία.

Διαβάστε επίσης:

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Κυνηγητό στα Ίμια και δηλώσεις για παραχώρηση νησιών

Photo: GKoumoutsakos

The post Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο στο τραπέζι συζητήσεων Tajani-Κουμουτσάκου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα