Τα videos του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ταινιών για την Οδική Ασφάλεια που θα σε καθηλώσουν

11:18 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Τρία συγκλονιστικά videos τα οποία δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο είναι αυτά που βραβεύτηκαν στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών για την Οδική Ασφάλεια. Εσύ θα οδηγούσες ξανά μιλώντας στο κινητό ή μεθυσμένος μετά από αυτό; Δες τα video αν αντέχεις.

Οι τρεις πρώτες επιλογές της κριτικής επιτροπής αναφέρονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και το πόσο μοιραίο μπορεί να αποδειχθεί

όταν κάποιος οδηγεί και ταυτόχρονα μιλάει στο κινητό του. Οι εικόνες είναι τόσο σκληρές, που ορισμένοι δεν αντέχουν να το δουν μέχρι τέλους.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην καμπάνια «Reflections from Inside Dawn» της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «We save lives» από τις ΗΠΑ. Πρωταγωνιστής είναι ένας 32χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς ένα βράδυ, φεύγοντας από ένα κλαμπ μεθυσμένος, σκότωσε έναν αστυνομικό πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Συγκεκριμένα ο άντρας αυτός απεικονίζεται στο video να βρίσκεται στην τουαλέτα ενός κλαμπ μέσω ενός ειδικού καθρέφτη, όταν μπαίνουν μέσα άνδρες, οι οποίοι είναι μεθυσμένοι.

Καθώς ο 32χρονος, κρατούμενος πλέον, τους διηγείται όλα όσα έζησε, όλοι σοκάρονται και ξανασκέφτονται πολύ σοβαρά αν ποτέ θα ξαναπιάσουν τιμόνι στα χέρια τους, ενώ έχουν πιει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στο video με τίτλο «Distracted Driving» από το κέντρο ερευνών οδικής ασφαλείας της Κίνας. Σε αυτό πρωταγωνιστής είναι ένας οδηγός, ο οποίος στέλνει μηνύματα με τη μέλλουσα σύζυγό του, η οποία κάνει πρόβα νυφικού. Καθώς, όμως, ο άντρας ασχολείται με το κινητό δεν καταλαβαίνει ότι στο δρόμο μπροστά του περνάει μια μητέρα με το μικρό παιδί της στο καρότσι.

Όπως είναι λογικό, τους βλέπει τελευταία στιγμή, οπότε δεν προλαβαίνει να φρενάρει, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στη μητέρα με το μικρό παιδί της, σκοτώνοντας το παιδί.

Στη συνέχεια και ενώ η μητέρα βρίσκεται σε πανικό, ο άνδρας στέλνει μήνυμα στη μέλλουσα σύζυγό του και την ενημερώνει για όσα έγιναν, με την ίδια να μην μπορεί να πιστέψει τι ακούει. «Αν κάποια ημέρα έχω το δικό μου παιδί, αν ακόμα υπάρχει αυτό το «αν», δεν πρόκειται ποτέ να αφαιρούμαι ενώ οδηγώ», τονίζεται στο τέλος του video.

Το τρίτο βραβείο δόθηκε στο video με τίτλο «Distracted driving kills, Don’t use your phone» από την τροχαία της Σλοβενίας. Σε αυτό πρωταγωνίστριες είναι δύο κορίτσια, τα οποία συζητούν για το ποια φωτογραφία να ανεβάσουν στα social media, ενώ η μια από τις δύο οδηγεί.

Καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει στη διάβαση πεζών, οι κοπέλες δεν έχουν καταλάβει ότι εκεί στέκεται ένα μικρό αγόρι, το οποίο ακολουθεί η μητέρα του με ένα καρότσι.

Μόλις η συνοδηγός αντιλαμβάνεται ότι μπροστά βρίσκεται το μικρό αγόρι, αρχίζει να φωνάζει στην οδηγό για να σταματήσει και να κάνουν ο,τι μπορούν για να προλάβουν το κακό, το οποίο επρόκειτο να συμβεί, η κοπέλα, όμως, κάνει μια απότομη μανούβρα προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα το μικρό αγόρι να τραυματιστεί, αλλά να σκοτωθεί η μητέρα του και το παιδί, το οποίο είχε μέσα στο καρότσι.

The post Τα videos του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ταινιών για την Οδική Ασφάλεια που θα σε καθηλώσουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα