Κυπριακό: Oι Τουρκοκύπριοι θα καθίσουν στο τραπέζι ως «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου»

12:06 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Τις εντάσεις, οι οποίες έχουν ήδη σημειωθεί στις συζητήσεις για το Κυπριακό ζήτημα, συνεχίζει με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών του τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Tahsin Ertuğruloğlu.

Σε συνέντευξή του, την οποία παραχώρησε σε τουρκοκυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, ο Tahsin Ertuğruloğlu τόνισε, πως αν ήταν ο ίδιος επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, θα έλεγε: «εάν οι διαπραγματεύσεις είναι «κράτος προς κράτος» τότε θα έρθω». Με αυτό θέλησε να εξηγήσει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα καθίσουν στο τραπέζι ως «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου».

Σύμφωνα με τα όσα είπε, όταν η διαπραγμάτευση

είχε ξεκινήσει δεν περίμενε πολλά, γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δεν θα υπήρχε αποτέλεσμα.

Για να δώσει επιχειρήματα γι’αυτήν την άποψη, θύμισε ότι εδώ και 50 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι ακολουθούν την ίδια διαπραγματευτική τους τακτική, ενώ δεν αντιμετωπίζουν τους Τουρκοκύπριους ως ίσους.

Αναφερόμενος στην ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστηρίζει, ότι προκειμένου να μην οδηγηθεί σε δημοψήφισμα, δημιουργεί διαρκώς προβλήματα, ενώ χρησιμοποιεί το θέμα του φυσικού αερίου. Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί και στην τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία έδωσε χάρτη στη Γενεύη, τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό να επιστραφεί έδαφος στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του iPop.gr για το Κυπριακό:

Επίλυση ή ναυάγιο; Οι συζητήσεις για το Κυπριακό σε ελεύθερη μετάφραση (Photos-Videos)

Photos: Kurultay Gazetesi

The post Κυπριακό: Oι Τουρκοκύπριοι θα καθίσουν στο τραπέζι ως «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα