Κατρούγκαλος: Σε άδικα-παράλογα πράγματα δεν θα συμφωνήσουμε

10:55 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε διαβεβαιώσεις σχετικά με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών προέβη ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος το πρωί της Πέμπτης μίλησε στην εκπομπή LiveU της Πόπης Τσαπανίδου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε, πως η Κυβέρνηση θα διατηρήσει τις «κόκκινες γραμμές» της και πως δεν θα δεχτεί άδικα και παράλογα πράγματα.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας ώστε να συνετίσει παράλογες απαιτήσεις. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να αναζητήσουμε έναν έντιμο συμβιβασμό» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν θα έχουμε 2% μέτρα καθαρής λιτότητας άλλα θα

έχουμε 2% μέτρα που θα τα εξισορροπεί. Αυτό το έχουν δεχθεί» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός αναφορικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα και ξεκαθάρισε:

Δεν υπογράψαμε ακόμα γιατί είναι στην διαπραγμάτευση ποια είναι τα μέτρα και ποια τα αντίμετρα

Αναφερόμενος στο αρνητικό σενάριο ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε, πως είναι καταστροφικό και τόνισε, πως δεν υπάρχει λόγος να συζητείται.

Στη συνέχεια, εξήγησε, πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να κρατηθεί η Ελλάδα σε μια Ευρώπη που πρέπει, όμως, να σημειωθούν αλλαγές και υπογράμμισε:

Το βασικό ζήτημα είναι να γίνει δημοκρατική οικονομική κυβέρνηση και να ισορροπήσει η οικονομική διάσταση με την κοινωνική

Για το ΔΝΤ:

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου έκανε ειδική αναφορά στο ΔΝΤ εξηγώντας, πως ζητούσε τα μέτρα 2% του ΑΕΠ να ληφθούν από τώρα χωρίς να ληφθούν τα αντίμετρα.

Εξήγησε, επίσης πως η Κυβέρνηση δεν υποχώρησε σ΄αυτή την πίεση και αντιπρότεινε να ληφθούν αντίστοιχα αντίμετρα έτσι ώστε «να μην κατρακυλήσουμε σε αντίστοιχη και βαθύτερη λιτότητα».

«Το συνολικό αποτέλεσμα για την οικονομία μας θα έχει μηδενικό άθροισμα» τόνισε και διευκρίνισε:

Όταν μιλάμε για το σύνολο της οικονομίας δεν σημαίνει ότι ένας Έλληνας πολίτης θα εχει μηδενικό ποσό. Κάποιοι θα χάσουν λίγα κάποιοι θα κερδίσουν. Σκοπός της Κυβέρνηση είναι να κερδίσουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα

«Δεν μπορεί να υπάρχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα ουδέτερο χωρίς να χάσουν κάποιοι και κάποιοι άλλοι να κερδίσουν» ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος και υπογράμμισε:

Ένα κύμα μαύρης προπαγάνδας κατά του νόμου έχει αρχίσει να καταρρέει

«Ο τζίρος των εμπόρων πέφτει και υπολογίζουμε πλέον τις εισφορές τους με βάση το εισόδημα και όχι εικονικά με βάση τα χρόνια. Για πρώτη φορά ισορροπούμε τις εισφορές και τις συντάξεις» είπε μεταξύ των υπολοίπων ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να προσθέσει:

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα υπάρχει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας. Δεν μπορεί να λυθεί μονομερής το πρόβλημα. Πρέπει να πάρει μπροστά η οικονομία γι’ αυτό κάναμε το έντιμο συμβιβασμό για να προχωρήσει η οικονομία

Για την επίτευξη συμφωνίας:

«Υπάρχει πια αντίληψη στην Ευρώπη ότι το ΔΝΤ δεν ζητάει λογικά πράγματα» δήλωσε και χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» το να έχουμε πολιτική συμφωνία μέσα στο Μάρτιο και για τη ποσοτική ελάφρυνση μέσα στον Απρίλιο, ενώ πρόσθεσε:

Θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που θέλουμε να αλλάξουμε. Το βασικό ζήτημα είναι να γίνει δημοκρατική οικονομική κυβέρνηση και να ισορροπήσει η οικονομική διάσταση με την κοινωνική
Κλείνοντας την συνέντευξη του στην εκπομπή LiveU ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για την αριστερά σημειώνοντας:

Πάντα η αριστερά τα έλεγε. Τώρα τα λένε οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες και όλοι στις γαλλικές εκλογές. Ακόμα και η Λεπέν το υποστηρίζει σ’ έναν βαθμό (χωρίς να θέλω να ταυτιστώ)

Διαβάστε επίσης:

«Κάρτα» από τους Θεσμούς στην Κυβέρνηση για τα αντίμετρα- Οι ενστάσεις και τα σενάρια

The post Κατρούγκαλος: Σε άδικα-παράλογα πράγματα δεν θα συμφωνήσουμε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα