Οι λιμενεργάτες βγαίνουν στους δρόμους – Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

12:59 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν την Τετάρτη οι λιμενεργάτες, διαμαρτυρώμενοι για την ιδιωτικοποίηση ελληνικών λιμανιών της χώρας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από το συμβολικό αποκλεισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά, οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας, προχωρούν την

Τετάρτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με κοινή απόφαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 48ωρη πανελλαδική απεργία, αλλά και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, διαμαρτυρώμενοι εναντίον της πώλησης του ΟΛΠ και ΟΛΘ σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Σημειώνεται πως στην 48ωρη απεργία, συμμετέχει και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ), με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να δηλώνει επίσης τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, διαμαρτύρονται για «τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως στο σημείο αυτό, πως οι λιμενεργάτες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, έπειτα και από την απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας την Τρίτη –έπειτα από διάσκεψη 3 μηνών- να απορρίψει τη σχετική προσφυγή τοπικών φορέων, οι οποίοι ζητούσαν να κριθεί παράνομη η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Οι λιμενεργάτες βγαίνουν στους δρόμους – Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα