Παγίδες και άνοδος των βάσεων προβλέπονται στις φετινές Πανελλήνιες

11:45 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Εκτός από τις διπλές εξετάσεις στις οποίες αναμένεται να υποβάλλονται οι μαθητές που επιθυμούν να καταταχθούν στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, θα υπάρχουν και άλλες αλλαγές οι οποίες θα αφήσουν άφωνους τους νέους που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το σύστημα το οποίο αλλάζει από φέτος θα δώσει την ευκαιρία να σημειώσουν ανοδική πορεία οι βάσεις των ιδιαίτερα δημοφιλών σχολών. Η άνοδος θα είναι χαρακτηριστική στις Ιατρικές σχολές, αλλά και στα παραϊατρικά επαγγέλματα,

όπως επίσης και στις υψηλόβαθμες σχολές του Πολυτεχνείου.

Όπως επιβεβαιώνει σε σχετικό του δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η άνοδος στις σχολές που προτιμούνται θα είναι μεγάλη. Ενώ πτώση αναμένεται να σημειωθεί στα Παιδαγωγικά, τα οποία από φέτος θα αποτελούν ένα ξεχωριστό πεδίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο καταμερισμός του αριθμού εισακτέων αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, βέβαια οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση του αριθμού των μαθητών που θα εισαχθούν στις σχολές.

Τι θα γίνει με τα πεδία;

Το νέο σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων θα δώσει την επιλογή στους υποψηφίους με την εξέταση ακόμη ενός μαθήματος να έχουν δικαίωμα να ανοίξουν ένα επιπλέον πεδίο σχολών και τμημάτων. Αξίζει να τονιστεί, πως για πρώτη χρονιά οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν έχουν πρόσβαση στις οικονομικές σχολές. Η απώλεια η οποία θα σημειωθεί είναι πως οι παιδαγωγικές σχολές που εντάσσονται σε ξεχωριστό πεδίο.

Στο πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών το οποίο προτιμάται από τους μαθητές θα ενταχθούν 109 πανεπιστημιακά τμήματα και 87 τμήματα ΤΕΙ.

Προβλήματα σε όσους έχουν πάρει ειδικό μάθημα Χημεία ή Φυσική

Στα δύο συγκεκριμένα μαθήματα η ύλη έχει αλλάξει και έτσι οι μαθητές έχουν επιβαρυνθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής θα διατηρήσουν τις παλιές του βάσεις αν και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί μικρή άνοδος στις σχολές της Πληροφορικής.

The post Παγίδες και άνοδος των βάσεων προβλέπονται στις φετινές Πανελλήνιες appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
απιστευτη ανοδος βασεων 2016
Τυχαία Θέματα