Οι γερμανικές Αρχές υποπτεύονταν τον Τυνήσιο καιρό πριν την επίθεση στο Βερολίνο

18:21 21/12/2016 - Πηγή: iPop

Υποψίες σε βάρος του Τυνήσιου δράστη ότι σχεδιάζει επίθεση υπήρχαν πριν το χτύπημα στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας, το οποίο στοίχισε την ζωή σε 12 άτομα. Μάλιστα τον Νοέμβριο είχε ειδοποιηθεί το κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο ύποπτος Τυνήσιος, ο οποίος αναζητείται απ’ τις γερμανικές Αρχές καθώς φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο ήταν από πριν στο στόχαστρο της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, οι γερμανικές Αρχές τον υποπτεύονταν ότι σχεδίαζε επίθεση, καιρό πριν το τρομοκρατικό χτύπημα με το φορτηγό.

Όλα αυτά σύμφωνα με όσα είπε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Η δικαστική αστυνομία της Ρηνανίας Βόρειας- Βεστφαλίας είχε ξεκινήσει έρευνα με τη συνδρομή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας εξαιτίας των υποψιών σχετικά με την προετοιμασία μιας σοβαρής εγκληματικής ενέργειας που αντιπροσώπευε κίνδυνο για την ασφάλεια του Κράτους

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο Τυνήσιος διατηρούσε διασυνδέσεις με ισλαμιστές στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας αντήλλαξαν τα ευρήματά τους και τις πληροφορίες τους σχετικά με αυτό το πρόσωπο με το Κοινό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας τον Νοέμβριο του 2016

Μάλιστα ο νεαρός άνδρας είχε κάνει αίτηση για άσυλο στην Γερμανία, όμως, τον Ιούλιο η αίτησή του είχε απορριφθεί. Οποιαδήποτε προσπάθεια είχε γίνει για την απέλασή του δεν είχε αποτέλεσμα διότι οι Αρχές της Τυνησίας αμφισβητούσαν ότι είναι υπήκοος της χώρας λόγω έλλειψης ταυτότητας.

Ο ίδιος μετακόμισε από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία τον Φεβρουάριο του 2016 και στην συνέχεια επιχειρούσε να εγκατασταθεί μόνιμα στο Βερολίνο.

Ο Τυνήσιος είχε φθάσει στην Ιταλία το 2012

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, ο Anis A., ο Τυνήσιος που καταζητείται απ’ τις Αρχές, φέρεται να είχε φθάσει στην Ιταλία το 2012 και να είχε φύγει για Γερμανία το 2015.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο ίδιος χρησιμοποιούσε πέντε πλαστές ταυτότητες.

Διαβάστε ακόμα:

Η γερμανική αστυνομία «οργώνει» τη χώρα για να εντοπίσει τον Τυνήσιο μακελάρη- Photos

The post Οι γερμανικές Αρχές υποπτεύονταν τον Τυνήσιο καιρό πριν την επίθεση στο Βερολίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα