Αισιόδοξη η Κυβέρνηση- Βάζει «φρένο» στο ενδεχόμενο νέου EWG ή Eurogroup

15:54 21/12/2016 - Πηγή: iPop

Αισιόδοξη δείχνει να είναι η Κυβέρνηση σχετικά με τις εξελίξεις σε επίπεδο EuroWorking Group απορρίπτοντας το ενδεχόμενο πως θα χρειαστεί νέα διάσκεψη.

Οι κύκλοι της Κυβέρνησης ανέφεραν χαρακτηριστικά, πως «με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν διαφαίνεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group ή του Eurogroup», ενώ παράλληλα

πρόσθεσαν:

Θα δοθεί λύση που θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι κύκλοι διατύπωσαν την άποψη πως «η εφαρμογή των μέτρων για το χρέος δεν θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Τονίζουμε, πως οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τρίτη είχαν ζητήσει από τη χώρα μας να προβεί σε έγγραφη δήλωση στην οποία θα εκφράζονταν η προσήλωσή στους στόχους, όπως επίσης και στις διαδικασίες του προγράμματος.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την επιστολή Τσακαλώτου:

Αν και νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου είχε φτάσει στα χέρια των Θεσμών κυβερνητική πηγή σημείωσε πως η επιστολή θα έχει αποσταλεί μέχρι το απόγευμα.

«Η έγγραφη διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών θα αφορά συγκεκριμένα την παροχή στους συνταξιούχους, η οποία, όπως θα δηλώνεται, είναι εφάπαξ και όχι επαναλαμβανόμενη. Οι ελληνικές αρχές αναμένεται να αποστείλουν στα κράτη – μέλη την εν λόγω επιστολή μέχρι σήμερα το απόγευμα προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση» δήλωσε η κυβερνητική πηγή.

Διαβάστε επίσης:

Η έγγραφη δέσμευση της Κυβέρνησης στους Θεσμούς- Πιθανή τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ

The post Αισιόδοξη η Κυβέρνηση- Βάζει «φρένο» στο ενδεχόμενο νέου EWG ή Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα