Εισαγγελική έρευνα για τις απειλές δηλητηρίασης προϊόντων από αντιεξουσιαστές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή το απειλητικό μήνυμα αντιεξουσιαστικής οργάνωσης για επαπειλούμενη δηλητηρίαση συγκεκριμένων προϊόντων γνωστών εταιρειών, με αποτέλεσμα την απόσυρσή τους από τα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει η εισαγγελέας, Χάιδω Ζούγρη, θα διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος για δηλητηρίαση τροφίμων. Άλλωστε, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης του μηνύματος προκλήθηκε πανικός, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες εταιρείες

να αποσύρουν προληπτικά τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Την έρευνα, ούτως ή άλλως, είχε αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού η ανακοίνωση αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο "Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)", στην οποία εκφράζεται η απειλή ότι αφαιρέθηκαν από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά συγκεκριμένων εταιρειών, τα δηλητηρίασαν διοχετεύοντας χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα τα επανατοποθετήσουν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων.

Για το θέμα ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ, ο ΕΦΕΤ, καθώς και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο. Σημειώνεται ότι ανάλογη απειλή είχε εκτοξευθεί με τον ίδιο τρόπο και το 2013. Λαμβάνοντας σοβαρά υπ'όψιν την απειλή αυτή, αρκετές εταιρίες προχώρησαν στην απόσυρση των προϊόντων τους.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα