Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ασφαλές όριο κατανάλωσης αλκοόλ

19:16 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα νέας ιατρικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία, δεν υπάρχει ασφαλές όριο κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς και η ελάχιστη ποσότητα κατανάλωσής του συνδέεται άμεσα με την εκδήλωση καρκίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βρετανική ιατρική έρευνα, ακόμα και η ελάχιστη κατανάλωση ποτών που περιέχουν αλκοόλ, μπορεί να συνδεθεί με την εμφάνιση και εκδήλωση ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος. Οι άνδρες και οι γυναίκες που πίνουν αρκετά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα πρέπει να περιορίσουν την εβδομαδιαία

κατανάλωση τους, σε 6 ποτήρια μπύρας ή 7 ποτήρια κρασιού την εβδομάδα, δηλαδή περίπου σε 1 ποτήρι την ημέρα.

Την ίδια στιγμή το αλκοόλ απαγορεύεται για τις εγκύους, καθώς πέραν των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει στην ανάπτυξη του εμβρύου, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών κι εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς αυξάνει την πίεση του αίματος.

Στην έρευνα τους οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι παραπάνω συνιστώμενες ποσότητες αλκοόλ, δεν θα πρέπει να καταναλώνονται “όλες μαζί» στην περίπτωση που μια μερίδα παραληφθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς κάτι τέτοιο έχει τις ίδιες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, αυξάνοντας παράλληλα και τον κίνδυνο εκδήλωσης ατυχημάτων, λόγω “συσσωρευμένης ποσότητας αλκοόλ στο αίμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των Βρετανών επιστημόνων, οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες σε σχέση με την ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα, περαιτέρω ιατρικών ερευνών για τη σύνδεση του αλκοόλ και της εμφάνισης ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος.

The post Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ασφαλές όριο κατανάλωσης αλκοόλ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα