Τέλος στην λιτότητα το κοινό μήνυμα Τσακαλώτου και Ιταλού ΥΠΟΙΚ

19:10 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Τέλος στη λιτότητα, ήταν το βασικό μήνυμα της συνάντησης του Ε. Τσακαλώτου με τον Ιταλό Υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Οι δυο τους συζήτησαν για πάνω από μια ώρα, με τον κ. Τσακαλώτο να εκφράζει τις σκέψεις του για το ασφαλιστικό, δίνοντας βάση στην άποψη ότι προέχει η κοινωνική συνενοχή και η στήριξη των κοινωνικά αδύναμων ομάδων.

Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι τα θέματα που αφορούν τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα το μεταναστευτικό θα πρέπει να προωθηθούν και να συζητηθούν

άμεσα.

Νωρίτερα και η DW μετέδιδε πως η συνάντηση των δύο ΥΠΟΙΚ έγινε σε θετικό κλίμα, λέγοντας πως η Ιταλία ανέκαθεν υποστήριζε ότι αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει στη συνέχεια να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τόνιζε επίσης, ότι το γενικότερα θετικό κλίμα έχει βοηθηθεί και από την στάση που κρατάει ο Πρωθυπουργός της γειτονικής Ιταλίας ο οποίος τάσσεται υπέρ της πραγματικής ευελιξίας των χωρών που συμμετέχουν στην ΕΕ.

Οι επόμενες συναντήσεις του Ε. Τσακαλώτου:

Σάββατο 9 Ιανουαρίου – Λισσαβώνα: Μάριο Σεντένο, υπουργός Οικονομικών Πορτογαλίας.Κυριακή 10 Ιανουαρίου – Παρίσι: Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών ΓαλλίαςΔευτέρα 11 Ιανουαρίου – Ελσίνκι: Αλεξάντερ Στουμπ, υπουργός Οικονομικών Φινλανδίας.Τρίτη 12 Ιανουαρίου – Άμστερνταμ: Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας & πρόεδρος του Eurogroup.Τετάρτη 13 Ιανουαρίου – Βερολίνο: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας.

The post Τέλος στην λιτότητα το κοινό μήνυμα Τσακαλώτου και Ιταλού ΥΠΟΙΚ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα