Συμβουλές για να αυξήσετε τους ρυθμούς του μεταβολισμού σας

17:32 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Η ισορροπημένη διατροφή και η συχνή σωματική άσκηση συχνά δεν αρκεί για να αυξήσετε τους ρυθμούς του μεταβολισμού σας, έτσι ώστε να φτάσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα απώλειας βάρους.

Συχνά, οι συνεχόμενες προσπάθειες για την απώλεια βάρους οδηγούν πολλούς στην απογοήτευση καθώς τα επιθυμητά αποτελέσματα αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους και η ζυγαριά παραμένει “κολλημένη» στις ίδιες τιμές…

Υπάρχουν ωστόσο μερικά μικρά μυστικά και “άγραφοι κανόνες» οι οποίοι σύμφωνα με τους διατροφολόγους θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τους μεταβολικούς ρυθμούς του οργανισμού σας, αποδίδοντας στα μέγιστα

δυνατά επίπεδα!

Καλό πρωινό

Το πρωινό γεύμα είναι όντως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Έπειτα από το βραδινό ύπνο, οι λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, ανάμεσα στις οποίες και το μεταβολικό σύστημα, “πέφτουν» σε απόδοση. Με ένα πλήρες πρωινό, πλούσιο κατά προτίμηση σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, δίνετε στον οργανισμό σας το κατάλληλο, φυσικό “ξύπνημα»

Συχνά και μικρά γεύματα

Προσπαθήστε να μην παραλείπετε κάποιο από τα 3 κύρια γεύματα της ημέρας, ενώ φροντίστε στα ενδιάμεσα διαστήματα μεταξύ αυτών, να καταναλώνετε υγιεινά σνακ, όπως ένα φρούτο, μία μπάρα δημητριακών ή μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών.

Επαρκής ενυδάτωση

Το νερό και η κατανάλωσή του αποτελεί το νούμερο ένα σύμμαχό σας, προκειμένου να αυξήσετε τους μεταβολικούς ρυθμούς σας, καθώς συμβάλει στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας και στη συνακόλουθη καλή κυκλοφορία του αίματος.

Ισορροπία στις θερμίδες

Ένα από τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν όσοι εφαρμόζουν κάποια δίαιτα ή βρίσκονται σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής, είναι πως δεν υπολογίζουν σωστά τις θερμίδες τις οποίες λαμβάνουν από τα γεύματά τους και αυτές τις οποίες τελικά “καίνε». Για να λειτουργήσει εύρυθμα ο μεταβολισμός, θα πρέπει να υπάρχει μια σχετική ισορροπία ανάμεσα στις θερμίδες που καταναλώνετε και σε αυτές τις οποίες “καίτε» μέσω της σωματικής σας δραστηριότητας.

The post Συμβουλές για να αυξήσετε τους ρυθμούς του μεταβολισμού σας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα