Οι χρήστες του Youtube βγάζουν εκατομμύρια

17:35 29/3/2014 - Πηγή: iPop

Τελικά το YouTube δεν είναι μόνο για να βλέπετε παράξενα video, δημιουργικά video και video για γάτες. Το YouTube είναι ένα προσοδοφόρο χρυσωρυχείο και οι χρήστες του κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Θα μπορούσαμε να «δακρύσουμε» με μερικά από τα βλακώδη video

που έχουν ανέβει στην πλατφόρμα. Αλλά σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων SocialBlade αυτά τα homemade video κερδίζουν πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο .

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τον χρήστη PewDiePie (πραγματικό όνομα Felix Kjellberg) που δημοσιεύει videos στα οποία σχολιάζει video games και είναι το κανάλι που σημειώνει τον υψηλότερο τζίρο στο YouTube. Ενημερωτικά το μήνα ο κ. Kjellberg βγάζει μόνο από το YouTube περίπου 1.4εκατομμύρια δολάρια δηλαδή πάνω από 17 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Ένας άνδρας από τη Βρετανία αυτή την εβδομάδα παραιτήθηκε από την εργασία του ως μπάρμαν για να ασχοληθεί μόνο με το κανάλι του στο YouTube από το υπνοδωμάτιο του. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πιστεύουν ότι ήταν τρελός ή απλά τεμπέλης , αλλά ο Joseph Garrett (username: Stampylonghead ) πλέον κερδίζει μέχρι και 11,2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο ανεβάζοντας κάθε μέρα ένα 20λεπτο video που παίζει video games!

Λοιπόν πως μπορείτε ανεβάζοντας το video με τον παππού που πέφτει από την καρέκλα στον κήπο να γίνετε εκατομμυριούχοι; Όλα γίνονται μέσω της διαφήμισης στα video! Ο χρήστης πρέπει απλά να πάει στα settings και να τσεκάρει το κουμπάκι που επιτρέπει τη δημιουργία εσόδων. Αφού γίνει αυτό, το YouTube θα πρέπει να εγκρίνει το video και τη σύνδεσή σας στο λογαριασμό Google AdSense σας για να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα.

Αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Για παράδειγμα, ο PewDiePie έχει πάνω από 24 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του , και σημειώνει δισεκατομμύρια views .

Top 5 YouTube εισοδήματα σύμφωνα με την εταιρεία SocialBlade : PewDiePie: Εκτιμώμενη ετήσια κέρδη : € 1,7 εκ. – $ 17,7 εκ.KatyPerryVEVO: Εκτιμώμενη ετήσια κέρδη : € 1,4 εκατ. – $ 14,8Stampylonghead: Εκτιμώμενη ετήσια κέρδη : € 1,1 εκατ. – $ 11,2DisneyCollectorBR: Εκτιμώμενη ετήσια κέρδη : € 1,1 εκατ. -$ 11m Blucollection: Εκτιμώμενη ετήσια κέρδη : $ 754k – $ 7,5 εκατ.

Δεν πρόκειται να αρχίσετε να βγάζετε λεφτά μέχρι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι να έχουν κάνει κλικ στη διαφήμισή που παίζει στο video σας. Από εκεί και πέρα το τι θα κερδίσετε έχει σχέση μόνο από το τι διαφημίσεις παίζουν στο κανάλι σας. Δeν παίζει ρόλο δηλαδή τα πόσα views έχετε. Το κανάλι της ιστοσελίδας παιχνιδιών Machinima κατατάσσεται νούμερο ένα με πάνω από 4,8 δισεκατομμύρια προβολές , αλλά υπολογίζεται πως κερδίζει μόλις 3 εκατομμύρια δολάρια το έτος .

Ενώ τα ποσά είναι τεράστια, οι δημιουργοί του καναλιού δεν παίρνουν ολόκληρο το ποσό. Το YouTube παίρνει το 45%, ενώ και οι διαφημιστικές εταιρείες λαμβάνουν ποσοστό επί των κερδών. Παρόλα αυτά, ακόμα και με το χαμηλότερο εκτιμώμενο κέρδος δίνοντας και σχεδόν τα μισά στο YouTube, οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν καλά λεφτά από το site!

The post Οι χρήστες του Youtube βγάζουν εκατομμύρια appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα