Τα θετικά του να ταξιδεύεις μόνος

15:55 29/3/2014 - Πηγή: iPop

Ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι τολμηρό που θα σας αλλάξει τη ζωή. Φτιάξτε βαλίτσα, κλείστε εισιτήριο και επιλέξτε το σημείο του πλανήτη που θέλετε να επισκεφτείτε. Αλλά! Ταξιδέψτε μόνοι! Νέες εμπειρίες, νέα πρόσωπα και απενοχοποιημένες selfies είναι μόλις λίγοι από τους λόγους που πρέπει να το δοκιμάσετε! Ακόμα και αν το «μοναχικός ταξιδιώτης» δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα σας, μπορεί να σας κάνει να εκτιμήσετε τους φίλους σου!

Δεν υπάρχουν γκρίνιες και παράπονα

Όταν ταξιδεύετε με παρέα θα έρθει η ώρα εκείνη η κακιά, που ο

άλλος θα αρχίσει να γκρινιάζει για να γίνει αυτό που θέλει μέχρι να σας πείσει. Το ίδιο βεβαίως κάνετε και εσείς στην παρέα σας! Είναι όμως διαφορετικό όταν τριγυρνάτε στη πόλη μόνοι σας στο ρυθμό που θέλετε εσείς, όταν κάνετε τις στάσεις που θέλετε κτλ Όταν ταξιδεύετε μόνοι έχετε να λογοδοτήσετε μόνο στον εαυτό σας όταν τυχαία μπαίνετε σε λάθος τρένο ή αργείτε να φτάσετε στο προορισμό σας και το μουσείο έχει κλείσει.

Θα αποκτήσετε νέες φιλίες

Το να ταξιδεύει κάποιος μόνος δεν είναι τόσο μοναχική δραστηριότητα όσο ακούγεται. Όταν ταξιδεύετε μόνοι ανοίγετε αυτόματα ένα παράθυρο ευκαιριών για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.. όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και άλλους τουρίστες. Μην ξεχνάτε πως η ερώτηση «ταξιδεύεις μόνη σου;» είναι πολύ καλή ατάκα για να ξεκινήσει μία κουβέντα!

Θα έχετε πολύ βοήθεια με τις βαλίτσες

Αν σκέφτεστε πως θα κουβαλήσετε μία βαλίτσα 30 κιλών στις σκάλες είναι 90% πιθανόν ότι κάποιος περαστικός θα προσφερθεί να σας την μεταφέρει! This one’s for the ladies.

Θα μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε εσείς

Όπως και να το κάνουμε όταν ταξιδεύετε μόνοι σας έχετε τον απόλυτο έλεγχο! Αποφασίζετε πως θα περάσετε την ημέρα σας, τι θα δείτε και τι όχι, τι θα φάτε κτλ Απλά σκεφτείτε πόσο πιο πολλά πράγματα του γούστου σας θα κάνετε σ ένα ταξίδι αν απλά απορρίψετε όλα τα «άχρηστα» για εσάς!

Μπορείτε να προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος άλλος

Άγγλος με άψογη Βρετανική προφορά; Αν μπορείτε να μιλήσετε με σωστή βρετανική προφορά γιατί όχι; Ένα από τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος μαζί σας για να σας χαλάσει το σενάριο!

Θα ωριμάσετε και θα ανέβει η αυτοπεποίθηση σας

Τι άλλο στο κόσμο μπορεί να σας δοκιμάσει σαν χαρακτήρες όσο το να είστε ολομόναχοι; Πριν πάρετε αυτή την απόφαση (να ταξιδέψετε μόνοι) πρέπει να έχετε συνειδητοποιήσει ότι από την στιγμή που θα περάσετε την πόρτα του σπιτιού σας είστε ολομόναχοι. Είναι δύσκολο. Πιο δύσκολο από ότι φαντάζεστε. Το αποτέλεσμα όμως θα σας επιβραβεύσει για την απόφαση σας.

Μπορείτε να ταξιδέψετε όπου και όποτε θέλετε

Δεν θα χρειαστεί να βρείτε μία «τρύπα» στο πρόγραμμα κάποιου για να μπορέσετε ν ταξιδέψετε. Επίσης δεν θα πρέπει να πείσετε κάποιον ότι η Δανία είναι καλύτερος προορισμός από την Γαλλία. Μπορείτε κυριολεκτικά να μπείτε στο Ίντερνετ, να κλείσετε ένα εισιτήριο και να φύγετε την ίδια κιόλας μέρα.

Selfies χωρίς ντροπές!

Όταν βγάζετε μία selfie θα βρεθούν πολλοί καλοθελητές να σας ειρωνευτούν. Όταν ταξιδεύετε όμως μόνοι ανά τον κόσμο δεν γίνεται να μην βγάλετε μία φωτογραφία με τον πύργο του Άιφελ. Οπότε η selfie είναι η μόνη λύση. Ή αυτή τη δικαιολογία μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας!

Ακόμα εδώ είστε;

The post Τα θετικά του να ταξιδεύεις μόνος appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα