Ο κόσμος του Κώστα Μακεδόνα μέσα από το πιλοτήριο

15:55 29/3/2014 - Πηγή: iPop

Αν ρωτούσες τον Κώστα Μακεδόνα όταν ήταν μικρός, τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει θα σου απαντούσε: τραγουδιστής ή πιλότος. Σχεδόν στην εφηβεία έγινε τραγουδιστής κυκλοφορώντας τον πρώτο του δίσκο με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Λίγο αργότερα ξεκίνησε να πιλοτάρει ελικόπτερα και στη συνέχεια αεροπλάνα. Σήμερα έχει ως όνειρο να γίνεται ολοένα και καλύτερος στις δύο του ασχολίες. Τα τραγούδια του τα ξέρουν όλοι. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι τα όσα σκέφτεται ένας πιλότος την ώρα της πτήσης!

Οι γιατροί έλεγαν ότι δεν θα ζήσω

Η συντριβή του ελικοπτέρου με το οποίο πετούσε ο Κώστας

Μακεδόνας λίγες μέρες πριν το Πάσχα του 2008 δεν ήταν μία κακόγουστη φάρσα όπως εκείνες που γεννούνται κατά καιρούς. Η σπονδυλική του στήλη έγινε πολλά κομμάτια τα οποία ενώθηκαν ξανά μεσα από μία σειρά δύσκολων χειρουργείων. «Οι γιατροί έλεγαν ότι δεν θα ζήσω. Ακόμα και αν ζούσα ήταν σίγουροι ότι δεν θα μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου ποτέ. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος από τον Θεό»

Στις κινηματογράφο, το flash back του ήρωα που βρίσκεται κοντά στον θάνατο, δείχνει τις πιο όμορφες εικόνες της ζωής του. «Εγώ σκέφτηκα τα πάντα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Όχι μόνο τις καλές στιγμές. Δεν μπορείτε να καταλάβετε με την ταχύτητα των σκέψεων που κάνει το μυαλό εκείνη την ώρα. Σκεφτόμουν τα παιδιά μου και τον θάνατό που πλησίαζε μέχρι συνεργασίες που θα ήθελα να κανω και δεν τις προλαβα»

Όταν ξεπέρασε τον κίνδυνο, αποφάσισε να γυρίσει στο πιλοτήριο. «Κίνδυνοι και δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα. Αν πετάς επαγγελματικά έχεις να αντιμετωπίσεις αγχωτικές καταστάσεις. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Στον αέρα υπάρχουν κανόνες. Δεν θα μπορεί κανένας πιλότος να νιώσει απόλυτη ελευθερία. Η ευθύνη πάντα θα υπερτερεί της αδρεναλίνης όταν το αεροσκάφος έχει επιβάτες»

Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες που βλέπει ένας πιλότος από ψηλά είναι μοναδικές.

«Από ψηλά όλα είναι διαφορετικά. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που μπήκα στο αεροπλάνο με γοήτευσε το γεγονός ότι μπορώ να παρατηρώ όλα τα μέρη που έχω συνηθίσει να βλέπω στην καθημερινότητά μου μέσα από άλλη οπτική γωνία. Η Ελλάδα μας είναι πανέμορφη από ψηλά όλες τις εποχές του χρόνου. Η καλοκαιρία πάνω από τις Άλπεις – ειδικά τον χειμώνα- δίνει ένα μοναδικό φωτογραφικό αποτύπωμα. Η εικόνα όμως που δεν θα ξεχάσω ήταν στην πτήση Σαουδική Αραβία – Ελλάδα. Ενώ πετούσαμε για ώρες πάνω από την έρημο της Αφρικής, ξαφνικά φάνηκε μπροστά μας η Μεσόγειος. Ήταν το καλύτερο μπλε που έχω δει στην ζωή μου!»

The post Ο κόσμος του Κώστα Μακεδόνα μέσα από το πιλοτήριο appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα