Κάνε το σκύλο σου μπάνιο

15:55 29/3/2014 - Πηγή: iPop

Το κεφάλαιο μπάνιο για τους ιδιοκτήτες σκύλων είναι πολύ μεγάλο. Η πλειοψηφία των σκύλων δεν χαίρονται με την ιδέα του νερού και δεν κάθονται ή τινάζονται όλη την ώρα με αποτέλεσμα να κάνουν μπάνιο και τον ιδιοκτήτη τους! Πως κάνουμε σωστά μπάνιο τον σκύλο μας; Ο κτηνίατρος Ηλίας Κορσαββίδης απαντάει σε όλες τις απορίες μας!

Κάθε πότε πρέπει να κάνω μπάνιο το σκύλο μου;Το συντομότερο που μπορούμε να κάνουμε μπάνιο το σκύλο μας είναι 1 φορά τον μήνα. Η άμυνα του δέρματος των σκυλιών στηρίζεται σε στρώμα λιποπρωτεινών της επιδερμίδας που απομακρύνεται με το μπάνιο με αποτέλεσμα το σκυλί να
κινδυνεύει να πάθει δερματίτιδα. Μπάνιο μόνο με νερό μπορούμε να κάνουμε πιο συχνά.Προσοχή!

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά σαμπουάν και conditioner ειδικό για σκυλιά γιατί οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικό PH και μπορεί να δημιουργηθούν δερματίτιδες στο σκύλο.

Πως αποφεύγουμε να μπει νερό στα αυτιά του σκύλου;Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κλείσετε τα αυτιά του σκύλου με βαμβάκι.Κάνουμε μπάνιο το σκυλί μας όταν του έχουμε βάλει αμπούλα για παράσιτα ή έχει κάνει εμβόλια;Κάλο είναι να αποφεύγουμε το μπάνιο μαζί με τους εμβολιασμούς. Δεν κάνουμε μπάνιο το σκυλάκι μας 2 ημέρες πριν και 2 μετά από τον ψεκασμό με το spray ή την αμπούλα για τα έξω παράσιτα.

The post Κάνε το σκύλο σου μπάνιο appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα