Ο τουριστικός οδηγός με όσα θα ήθελες να ξέρεις πριν πας στην Αίγινα! Πού να φάω, τι να δω, πού να κάνω μπάνιο;

20:41 9/6/2022 - Πηγή: iPop

Ετοιμάζεις το ταξίδι σου και ψάχνεις «τι να κάνω στην Αίγινα»; Θα σου πω ότι τα τελευταία χρόνια έχω πάει δύο φορές σε αυτό το υπέροχο νησί και έχω ξετρελαθεί μαζί του. Την πρώτη φορά πήγα μονοήμερη και τη δεύτερη για τρεις μέρες και εύχομαι να ξαναπάω άλλη μια φορά και να κάτσω περισσότερο για να την ευχαριστηθώ. Όταν πηγαίνω διακοπές ψάχνω συμβουλές και τιπς από locals και δεν θέλω να πηγαίνω όπου πηγαίνουν οι τουρίστες. Θέλω να κάνω πράγματα που κάνουν οι ντόπιοι και επιλογές που διαλέγουν εκείνοι που ζουν εκεί. Είμαι λοιπόν πολύ τυχερή γιατί έχω από δύο διαφορετικές πηγές συμβουλές σχετικά

με την Αίγινα και τις δοκίμασα σχεδόν όλες όποτε έχω και τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα.

Τι να κάνω στην Αίγινα

Λίγα λόγια για την Αίγινα:

Η Αίγινα ανήκει στα νησιά του Σαρωνικού κόλπου. Με το πλοίο της γραμμής απέχει μια ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν πάρα πολλά δρομολόγια μέσα στη μέρα για να επισκεφθείς το νησί. Πλέον μπορείς να κάνεις τις κρατήσεις των εισιτηρίων σου μέσω Ιντερνετ και να κερδίσεις πολύ χρόνο.

Η Αίγινα είναι γνωστή για τα φιστίκια, όπου συστηματικά καλλιεργείται εδώ και παραπάνω από ένα αιώνα, για τον Ναο του Αγίου Νεκταρίου, για τον Ναό της (Αθηνάς) Αφαίας, για τον Αρχαίο Ελαιώνα, για το νησάκι της Μονής, για το φρέσκο ψαράκι και για τα όμορφα νερά της.

Για κολύμπιΣτην Αιγινήτισσα, αγαπημένη παραλία και κάτσε εκεί ως αργά να απολαύσεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Στο Φύκι Στο ΚλειδίΣτην Πέρδικα. Την λατρεύω την Πέρδικα, γραφικό ψαροχώρι. Η αλήθεια είναι ότι έχει βραχάκια για να κάνεις τις βουτιές σου ή να στρώσεις την πετσέτα σου στα βράχια όχι σε αμμουδιά και να πάρεις το καραβάκι για να πας απέναντι στην Νήσο Μονή.Στη Νήσο Μονή

Μάνη: Οι παραδοσιακές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που θα κάνουν το ταξίδι σου μία αξέχαστη εμπειρία

Που να φάω στην Αίγινα:Στον Σκοτάδη: Οι άνθρωποί μου, μου είπαν να κλείσω τραπέζι οπωσδήποτε για ψαράκι και ουζάκι πάνω στον κεντρικό δρόμο του λιμανιού. Όλοι όσοι ξέρουν, θα σου πουν για τον Σκοτάδη και πραγματικά αξίζει να φας εκεί. Δοκιμάσαμε του σουβλάκι τσιπούρας και το κριθαρότο γαρίδας και ήταν εξαιρετικά και τα δύο καθώς και η σαλάτα με τα μπαλάκια τυριού. Όλα πολύ καλομαγειρεμένα και εξαιρετικές επιλογές. Βατζούλιας: για Παραδοσιακή κουζίνα. Δεν πρόλαβα να πάω αλλά ήταν στα must, για την επόμενη φορά.Νώντας: Στην περιοχή Πέρδικα, φάγαμε εξαιρετικό ψητό καλαμάρι και φάβα παντρεμένη. Νήσος Μονή

Θα πας οπωσδήποτε! Θα πάρεις το καραβάκι από την Πέρδικα και σε 10 λεπτά θα είσαι σε έναν άλλο κόσμο με τιρκουάζ νερά. Υπέροχη και αγαπημένη Μονή. Έχει ένα beach bar, με ξαπλώστρες, αλλά τίποτα άλλο. Θα βρεις όμως να πάρεις καφέ και κάτι για να φας.

Στη Μονή θα πρέπει να σεβαστείς το φυσικό περιβάλλον, υπάρχουν παγώνια και κατσικάκια.

Παξοί-Αντίπαξοι, Πάργα-Αχέροντας: Ένα road trip στα διαμάντια της Ελλάδας

Λίγα τιπς ακόμαΣτο Αιάκειον θα δοκιμάσεις τέλεια παγωτά, σε όλες τις παραλλαγές του φιστικιού. Ο άνθρωπός μας μας μίλησε για το αλμυρό φιστίκι.Για brunch στη ΡέμβηΓια ποτό στο In On The Beach.Να πας στον αρχαίο Ελαιώνα και στον Ναό της Αφαίας και στον Άγιο Νεκτάριο όπου υπάρχει και ο τάφος του Αγίου.Επίσης, στον πεζόδρομο με τα μαγαζάκια στην πρώτη παράλληλη του λιμανιού θυμίζει πολύ νησιώτικο αέρα και θα βρεις να πάρεις δωράκια για εσένα και τους δικούς σου.

Θα ήθελα για όλες αυτές τις συμβουλές να ευχαριστήσω την Έλενα και τη Νατάσσα. Έκαναν το ταξίδι μου στην Αίγινα μοναδικό και αξέχαστο και χαίρομαι πολύ που σήμερα μοιράζομαι αυτά τα τιπς μαζί σου. Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.

Διακοπές στο Αγκίστρι: Ένας μικρός παράδεισος μια ανάσα από την Αθήνα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο τουριστικός οδηγός με όσα θα ήθελες να ξέρεις πριν πας στην Αίγινα! Πού να φάω, τι να δω, πού να κάνω μπάνιο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
αιγινα ταξιδιωτικοσ οδηγοσ
Τυχαία Θέματα
Αίγινα Πού,aigina pou