Κόλλυβα: Σταμάτα να ψάχνεις, αυτή είναι η συνταγή που πάντα χρειαζόσουν και ναι, είναι πιο εύκολη από όσο πίστευες!

15:36 9/6/2022 - Πηγή: iPop

Κόλλυβα: Συνταγή παραδοσιακή και σήμερα θα ανοίξω το τετράδιο των συνταγών μου και θα τα φτιάξουμε μαζί όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Τα κόλλυβα ενώ για κάποιο λόγο φαίνονται δύσκολα αν τα φτιάξεις μια φορά θα διαπιστώσεις και εσύ ότι δεν είναι τίποτα στην κυριολεξία δύσκολο και θα απορείς γιατί δεν τα είχες δοκιμάσει. Εκτός φυσικά τα μνημόσυνα και την αρνητική παραδοσιακή χροιά τους, τα κόλλυβα είναι πολύ νόστιμα και για κάποιους είναι και ένα super food.

Κόλλυβα
συνταγή παραδοσιακή

Υλικά:

500 γραμμάρια Σιτάρι200 γραμμάρια καρύδια200 γραμμάρια φουντούκια200 γραμμάρια αμύγδαλα100 γραμμάρια κράνμπερι αποξηραμένο ή σταφίδες ή ρόδι το χειμώνα1 κούπα φρυγανιά τριμμένη1 κούπα κρυστ. Ζάχαρη(ή καστανή) Λίγα κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένοΚανέλαΆχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση:

Αποβραδίς μουλιάζω το σιτάρι. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βράζω το σιτάρι για μια ώρα ή μέχρι να σκάσει. Το σουρώνω και το απλώνω σε μια λαδόκολλα, ώστε να απορροφήσει τα υγρά του για τουλάχιστον μια ώρα.Σε μια λεκάνη ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός της άχνης και της φρυγανιάς και ανακατεύω καλά. Βάζω στο μπολ το μείγμα και ισιώνω με μια λαδόκολλα. ·Στρώνω τη φρυγανιά στην επιφάνεια και ισιώνω ξανά με την λαδόκολλα. Αχνίζω και φτιάχνω σταυρό, με σταφίδες ή αμύγδαλα. View this post on Instagram

A post shared by Κειμενογράφος | Αυτοβελτίωση (@ibelievergrafei)

Μην ξεχάσεις να βάλεις τον μαϊντανό, στα κόλλυβα. Αν το ξεχάσεις φαίνεται μεγάλη διαφορά στη γεύση. Επίσης κάθε υλικό που βάζουμε στην παρασκευή αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα. Καλό είναι να έχεις σε ένα χαρτί γραμμένα τα ονόματα και να τα μνημονεύεις καθώς κάνεις τα κόλλυβα. Καλή ανάπαυση στους αγαπημένους μας που μας λείπουν.

Η παραδοσιακή συνταγή για Λαζαράκια: Αφράτα και νόστιμα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κόλλυβα: Σταμάτα να ψάχνεις, αυτή είναι η συνταγή που πάντα χρειαζόσουν και ναι, είναι πιο εύκολη από όσο πίστευες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα