Ο Ερντογάν βγάζει από το παιχνίδι την Ε.Ε. και βλέπει με άλλο μάτι Ρωσία- Κίνα

13:50 20/11/2016 - Πηγή: iPop

Το βλέμμα του που ήταν τόσο καιρό επικεντρωμένο στην Ε.Ε. φέρεται να στρέφει αλλού ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αρχίζει να καλοβλέπει την Ρωσία και την Κίνα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα Hurriyet ο Πρόεδρος της Τουρκίας φέρεται να είπε:

Δεν πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην ΕΕ, υπάρχει και η Σαγκάη. Κάποιοι μπορεί να με επικρίνουν αλλά εκφράζω τη γνώμη μου

Σημείωνεται, ότι η τυχόν ένταξη

της Τουρκίας στον οργανισμό της Σαγκάης αυτομάτως θα σημαίνει και τη λήξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ενωμένη Ευρώπη.

Έτσι ο Ερντογάν δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρονοτριβεί επί 53 χρόνια» και διερωτήθηκε: «Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό;».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επίσης αποκάλυψε ότι ήδη συζητήσει έχει συζητήσει με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν το ενδεχόμενο συμμετοχής της Τουρκίας στην ομάδα της Σαγκάης. Ενώ δήλωσε, πως την ίδια συζήτηση έκανε και με τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, που είναι επίσης μέλος του SCO.

Θυμίζουμε, πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε απευθύνε κάλεσμα στην Ε.Ε. να αποφασίσει εάν θα δεχτεί την Τουρκία στους κόλπους της.

Βέβαια, το τελευταίο τρίμηνο έχει προειδοποιήσει, πως θα αποχωρήσει από τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το προσφυγικό σε περίπτωση που η ευρωπαϊκή πλευρά δεν πει «ναι» στην απελευθέρωση της βίζας για τα τουρκικά διαβατήρια.

The post Ο Ερντογάν βγάζει από το παιχνίδι την Ε.Ε. και βλέπει με άλλο μάτι Ρωσία- Κίνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα