Δεσμεύσεις δια στόματος Ομπάμα για τον Τραμπ: Θα διατηρήσει τις ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ

11:53 20/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε διαβεβαιώσεις αναφορικά με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική που αυτός θα ακολουθήσει προέβη ο Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λίμα του Περού όπου και βρίσκεται ο απερχόμενος Πρόεδρος της Αμερικής διατύπωσε τη βεβαιότητα του, πως ο διάδοχος του στον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, θα διατηρήσει τις παραδοσιακά ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ

και συγκεκριμένα τόνισε:

Ο τρόπος που διεξάγει κανείς την προεκλογική του εκστρατεία δεν είναι πάντα ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά. Η συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του ΝΑΤΟ είναι πολύ ισχυρή και ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη επαναδιαβεβαιώσει την δέσμευση μας στο ΝΑΤΟ

Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Καθολικών του Περού επίσης τόνισε για τη δική του θητεία:

«Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τις χώρες που απαρτίζουν την Βορειοατλαντική Συμμαχία να αναλάβουν περισσότερο μέρος του φορτίου των στρατιωτικών δαπανών και είχει διαβεβαιώσεις από τα κράτη–μέλη ότι θα το πράξουν».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε, πως δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στις σχέσεις ΗΠΑ και των χωρών της Λατινικής Αμερικής υπό την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Πιθανή συνάντηση Ομπάμα- Πούτιν

photo:REUTERS/KEVIN LAMARQUE

The post Δεσμεύσεις δια στόματος Ομπάμα για τον Τραμπ: Θα διατηρήσει τις ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα