Συνεχίζονται στο Μον Πελεράν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

12:20 20/11/2016 - Πηγή: iPop

Δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων πραγματοποιείται στο Μον Πελεράν για το Κυπριακό. Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στόχος είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Κυπριακό μεταξύ των Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Τι έχει συμβεί κατά την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων;

Στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν από τις 7 μέχρι και ολοκληρώθηκαν στις 11 Νοεμβρίου έγινε

ουσιαστική συζήτηση αναφορικά με το ενοποιημένο έγγραφο που περιγράφει τις θέσεις των δύο πλευρών για τα κριτήρια του εδαφικού.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Ηνωμένων Εθνών η νέα αυτή φάση των διαπραγματεύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, καθώς την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των δυο ηγετών και στο ενδιάμεσο συναντήσεις των διαπραγματευτών.

Τι έχουν ανακοινώσει τα Ηνωμένα Έθνη;

Επισήμαναν ότι «σημειώθηκε σημαντική πρόοδος» και τόνισαν πως «ύστερα από αίτημα του κ. Αναστασιάδη αποφασίστηκε από τους δυο ηγέτες να υπάρξει μια διακοπή των διαβουλεύσεων και αυτές συνεχιστούν στις 20 Νοεμβρίου».

Θυμίζουμε, πως ο Ν. Αναστασιάδης λίγο πριν αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο για την Ελβετία εξέφρασε την αποφασιστικότητα του έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό.

Διαβάστε επίσης:

Με αποφασιστικότητα αναχωρεί για την Ελβετία ο Αναστασιάδης

The post Συνεχίζονται στο Μον Πελεράν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα