Ο δημιουργός του Like εξηγεί γιατί δεν θα δούμε σύντομα το Dislike στο Facebook!

20:31 22/10/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις profile στο Facebook; Τότε έχεις σκεφτεί πόσο πολύ θέλεις να προστεθεί η επιλογή Dislike! Είτε γιατί θέλεις να δείξεις την δυσαρέσκεια σου με κάτι που ανέβασε κάποιος φίλος σου στο profile του είτε γιατί θέλεις να δείξεις πως συμπάσχεις σε κάποιο άσχημο γεγονός που έγινε στη ζωή κάποιου φίλου σου και το δημοσιοποίησε μέσω του γνωστού κοινωνικού δικτύου!

Όπως, εξήγησε ο δημιουργός του «Like» η δημιουργία αυτού του κουμπιού έρχεται και ξανάρχεται στα meetings. Για την ακρίβεια ο Bret Taylor εξηγεί πως ήταν πολύ hot topic όταν

έφτιαχναν το “like”. Ο ex-Facebook CTO Bret Taylor, τόνισε όμως πως δεν πρόκειται να κάνουν πράξη την επιθυμία του κοινού σύντομα έως και ποτέ!

«Ο λόγος που φτιάχτηκε το like εξ αρχής ήταν η ανάγκη των ανθρώπων να δηλώσουν ότι είδαν αυτό που ανέβασε κάποιος φίλος τους χωρίς όμως να έχουν κάτι να σχολιάσουν. Το like δηλαδή δεν ξεκίνησε για να δείξει ότι κάτι σου αρέσει, αλλά για να μειωθούν τα μονολεκτικά σχόλια!

Αλλά το “dislike” δεν θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο που θα έκανε θα ήταν να τονίσει την αρνητικότητα της λέξης αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες για cyber bullying.

Η λογική στα κεντρικά γραφεία του Facebook είναι πως αν κάτι δεν σου αρέσει μπορείς να σχολιάσεις για να εκφράσεις την αντίθεση σου!

The post Ο δημιουργός του Like εξηγεί γιατί δεν θα δούμε σύντομα το Dislike στο Facebook! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα