Έτσι αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της κρίσης πανικού!

20:00 22/10/2014 - Πηγή: iPop

Για τα εκατομμύρια των ενηλίκων που πάσχουν από άγχος και διαταραχές πανικού, οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και επίμονα συμπτώματα. Και ενώ η κρίση πανικού διαφέρει για κάθε άτομο, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο συμφωνούν όλοι: Είναι τρομακτικό.

«Όταν κάποιος πάσχει από μία από αυτές τις διαταραχές, είναι εντελώς εξουθενωτικό» εξηγεί ο Todd Farchione, κλινικός ψυχολόγος στο Κέντρο Άγχους και Συγγενών Διαταραχών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, και συμπληρώνει: «Εν μέρει μόνο και μόνο που οι ​​άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι αυτό που βιώνουν είναι παράλογο, αλλά έχουν

μάθει να ανταποκρίνονται με φυσική αντίδραση σε αυτές τις καταστάσεις, είναι τρομακτικό».

Το χειρότερο κομμάτι των κρίσεων πανικού, είναι η αβεβαιότητα της εμφάνισής τους. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή – ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η εμπειρία του φόβου που προκαλείται κρατάει το πολύ 10 λεπτά, αλλά τα σωματικά συμπτώματα μπορεί να εκτείνονται πολύ πέρα από αυτό το διάστημα.

Στην προσπάθεια να καταλάβουμε πως αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της κρίσης πανικού μαζέψαμε δηλώσει που έκαναν οι αναγνώστες της Huffington post μέσω Twitter και Facebook και εξήγησαν την δική τους εμπειρία.

«Δεν μπορώ να σηκωθώ ούτε να μιλήσω. Το μόνο που νιώθω είναι έντονος πόνος σ ολόκληρο το σώμα μου σαν να με πιέζει μία δύναμη μέσα σε μία μικρή μπάλα. Δεν μπορώ να ανασάνω, ιδρώνω και κάνω εμετό»«Στη χειρότερη εκδοχή της κρίσης μπορεί να πέσω στο έδαφος και να μην μπορώ να λειτουργήσω. Η αίσθηση μοιάζει με την επίθεση ενός τρομοκράτη ή να σε κυνηγάνε δεινόσαυροι- ναι θέλεις να τρέξεις να σωθείς αλλά δεν μπορείς»«Αισθάνομαι ότι τσούζει ολόκληρο το σώμα μου και ζαλίζομαι. Αισθάνομαι πως παγώνει το αίμα μου. Θέλω να τρέξω εκτός του σώματός μου αλλά φυσικά δεν μπορώ. Δυσκολία στην αναπνοή και έντονη ταχυπαλμία. Σκέτος πανικός»«Αισθάνομαι ότι όλοι οι τοίχοι με περικυκλώνουν και με πνίγουν. Δεν μπορώ να σταθώ όρθιος και η όραση μου θολώνει»«Αισθάνεσαι εγκλωβισμένος και ασφυκτικά, όπως όταν το κτήριο που βρίσκεσαι έχει πιάσει φωτιά και δεν έχεις έξοδο διαφυγής. Αισθάνεσαι πανικό και τρόμο»«Αισθάνομαι σαν να πνίγομαι. Τα χέρια μου τρέμουν και αναπνέω με δυσκολία σαν αν μην δέχομαι αρκετό οξυγόνο, το οποίο φυσικά και με πανικοβάλλει ακόμα περισσότερο»«Αισθάνομαι την ανάγκη να ξεφύγω, να βγω έξω και να αρχίσω να τρέχω γιατί αν δεν το κάνω μπορεί αν πεθάνω»

Να σου θυμίσουμε πως η ψυχολόγος Ευτυχία Μανωλαράκη έχει ασχοληθεί με τις κρίσεις πανικού και μας έχει εξηγήσει μέσω του Psycho Series πως μπορούμε να τις διαχειριστούμε!

The post Έτσι αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της κρίσης πανικού! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα