Ο Αγιοταλάχ Αλί Χομενεΐ ζητά μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Ιράν

13:17 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιοταλάχ Αλί Χομενεΐ, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της χώρες, προκειμένου να συμμετέχουν μαζικά και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Αγιοταλάχ Αλί Χομενεΐ, στα πλαίσια των βουλευτικών εκλογών οι οποίες διεξάγονται σήμερα στο Ιράν, αλλά κι εκείνων οι οποίες θα αναδείξουν το νέο ανώτατο όργανο της χώρας, με αρμοδιότητες διορισμού και απόλυσης του ανώτατου πνευματικού ηγέτη, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της

χώρας για μαζική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες.

Ο Αλί Χομενεΐ ψήφισε σήμερα από τους πρώτους σε τέμενος, το οποίο βρίσκεται κοντά στην οικία του στην Τεχεράνη.

Big turnout as Iran votes to shape post-sanctions era https://t.co/uTUKCYBLzX pic.twitter.com/jBoV85eowT

Reuters Top News (@Reuters) February 26, 2016

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας, υπογράμμισε πως η συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στους εχθρούς της χώρας. Συγκεκριμένα: «Παροτρύνω όλους τους πολίτες της χώρας, να ψηφίσουν έγκαιρα, επιλέγοντας τους υποψηφίους που θα ψηφίσουν προσεκτικά. Μια μαζική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, θα απογοητεύσει τους εχθρούς του Ιράν και θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες εκλογικές διαδικασίες, είναι οι πρώτες που διεξάγονται, έπειτα από την ιστορικής σημασίας, υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Η συμφωνία αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να εξέλθει από την απομόνωσή της, ανακάμπτοντας οικονομικά καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια η χώρα πλήττεται από την επιβολή διεθνών κυρώσεων.

photo:plaidavenger.com

The post Ο Αγιοταλάχ Αλί Χομενεΐ ζητά μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Ιράν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα