Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη – Αγρότες με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης (video)

12:27 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους αγρότες να κλείνουν τους δρόμους με τα τρακτέρ τους. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από 22 μπλόκα της Μακεδονίας κατευθύνονται με τρακτέρ στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που προωθείται από την ελληνική Κυβέρνηση.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από 22 μπλόκα της Μακεδονίας, πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στο κέντρο

της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της πόλης.

Στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Ο εκπρόσωπος των μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τεθεί σε διάλογο το ασφαλιστικό: «Δεν αλλάζει τίποτα, μας επανέλαβε ό,τι είπε στους συναδέλφους μας στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα. Άφησε από έξω από τη φορολογία τη συνδεδεμένη και την εξισωτική, ενώ το αφορολόγητο το έθεσε στις 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Το μόνο θετικό είναι το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, κάτι που δεν υπήρχε στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Πέλλα, τη Χαλκηδόνα και την Αν.Θεσσαλονίκη έχουν παραταχθεί με τα τρακτέρ τους, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, κλείνοντας τις πύλες εισόδου στο κτίριο του υπουργείου.

Νωρίτερα, οι αγρότες από το μπλόκο της Χακληδόνας, πέρασαν από τη δυτική είσοδο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης. Συμφόρηση στη λεωφόρο Νίκης, με τους αγρότες να κατευθύνονται προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να ενωθούν με τα υπόλοιπα αγροτικά μπλόκα και να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους.

Κλειστή παραμένει η οδός Αγίου Δημητρίου, με τους αγρότες της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, να έχουν περικυκλώσει το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τους.

Σημειώνεται πως μερικοί από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στην καγκελόπορτα του κτιρίου του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ενώ άλλοι πέρασαν αλυσίδες, προκειμένου να τη ρίξουν.

Υπενθυμίζουμε πως το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων για τα περισσότερα μπλόκα των αγροτών, πρόκειται να αποφασιστεί στις προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις τους. Σημειώνεται πως η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας τα σημεία για τα οποία δεσμεύτηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κι εκείνα στα οποία η στάση του ήταν αρνητική, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους των αγροτών στο Μαξίμου.

The post Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη – Αγρότες με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα