Χωρίς δικηγόρους στον ανακριτή το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων

12:29 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς δικηγόρους πέρασε την πόρτα του ανακριτή το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων. Οι συνήγοροι τους δεν έλαβαν άδεια να παρασταθούν από το ΔΣΑ, ενώ αξίζει τονιστεί ότι ένας από τους κατηγορούμενος δήλωσε πως επιθυμεί να απολογηθεί χωρίς δικηγόρο, καθώς εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος για το κύκλωμα των εκβιασμών, Παναγιώτης Μουσσάς, ο οποίος δε δέχτηκε να έχει δικηγόρο, τόνισε: «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως οι δικηγόροι αν και είχαν

ζητήσει άδεια παράτασης από τον ΔΣΑ, στην αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου το αίτημα τους δεν εγκρίθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση τους αναμένεται να κριθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Βέβαια, οι κατηγορούμενοι την Παρασκευή πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους αφού λήγει το πενθήμερο το οποίο τίθεται ως όριο για την κράτηση τους.

Σε δηλώσεις τους οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου και Θοδωρής Μαντάς ζήτησαν να βρεθεί άμεσα λύση για το θέμα.

Ο Α. Κούγιας σημείωσε πως «οι συνήγοροι ζήτησαν από τον ΔΣΑ άδεια, αλλά δεν τους χορηγήθηκε»

Ο Σ.Κεχαγιόγλου τόνισε πως η κατάσταση είναι μονόδρομος και πρέπει να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου. Ενώ ο Θ. Μαντάς αναφέρθηκε σε σύγκρουση καθηκόντων και ζήτησε «να δοθεί λύση και να παρακαμφθεί το πενθήμερο ώστε οι κατηγορούμενοι να μην απολογηθούν χωρίς τους συνηγόρους τους και να προστατευθούν έτσι τα δικονομικά τους δικαιώματα» και πρόσθεσε: «Η υπόθεση των εκβιασμών έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει πραγματικά».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τρεις κατηγορούμενοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ακόμα και ισόβια κάθειρξη.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για τους κ.κ. Μαυρίκο, Φράγκου και Μουσσά, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών τους.

Στην απολογία τους αναμένεται να κάνουν τα πάντα προκειμένου να ανατρέψουν τις πολύ σοβαρές κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι.

Οι αρχές έχουν ασκήσει σε βάρος των τριών δημοσιογράφων ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Θυμίζουμε πως από την δικογραφία της υπόθεσης αποκαλύφθηκαν οι σοκαριστικοί διάλογοι και οι απειλές που εξαπέλυαν προκειμένου να εξασφαλίζουν ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά ποσά από τα θύματά τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ.Κάτζου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ, η οποία ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης με την κατάθεσή της, σε συνάντησή της με τον κ.Μουσσά, ο ίδιος φέρεται να της είπε: «Να δώσεις χρήματα από το μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ στο Μαυρίκο της «Ακρόπολης» για να τον χρησιμοποιήσεις αναλόγως και να μην γράφει αρνητικά για την ΕΥΔΑΠ».

Όσον αφορά την απάντηση του κ. Μουσσά στην ερώτησή της για το ποιοι όμιλοι την έχουν στοχοποιήσει, είπε «Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει από τη ΝΔ».

Η κ. Κάτζου αναφέρει αλλού στην κατάθεσή της πως οι κατηγορούμενοι της ανέφεραν: «Ο Μουσσάς και οι φίλοι του θα κάνουν μία ομάδα – κλαμπ και θα ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να μην γράφονται αρνητικά μέσα ενημέρωσης για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάσουν όποιον το κεντρικό σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά για τους πολιτικούς του σκοπούς».

Ο κ. Μπενίσης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, ανέφερε στην κατάθεσή του:

Το διαφημιστικό της ΕΥΔΑΠ για το 2016 είναι 1,5 εκατ. Αυτό βέβαια το ποσό δαπανάται και για την προβολή και την επικοινωνία της εταιρείας. Έχω ενημερωθεί ότι ο Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος, εκβίαζαν την Κ.Α., ώστε η ίδια να εισηγηθεί σε μένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν ότι θα αρθρογραφήσουν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς την Α.Κ

Η κατάθεση του κ. Μπενίση:Η μηνυτήρια αναφορά της κ. Κάτζου:Οι καταθέσεις της κ. Κάτζου:photo:intime

The post Χωρίς δικηγόρους στον ανακριτή το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα