Έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας όποτε κι αν γίνουν εκλογές δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης

12:11 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Έτοιμος να κερδίσει τις εκλογές οπότε κι αν αυτές γίνουν και να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των βασικών αρχών και των οργανωτικών δομών του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ.

Όπως σημείωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα του είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα, διαχώρισε τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σε δύο σκέλη, την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για παρεμβάσεις ύψους

1,8 δισ., αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητάς του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως αν και η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και να κερδίσει, δεν μπορεί να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε τις βασικές αρχές και τις οργανωτικές δομές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος του και δήλωσε: «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Όποια Κυβέρνηση βέβαια και να βγει θα είναι σαφώς καλύτερη από τη σημερινή».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στο ασφαλιστικό και υπενθύμισε ότι έχει ήδη παρουσιάσει στη Βουλή συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως είναι υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και σημείωσε ότι «κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε διαχειρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης» σημειώνοντας: «Κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν πόροι».

Κλείνοντας την παρουσίαση των βασικών αρχών και των οργανωτικών δομών του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Είναι πιθανό να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών υπό δύο προϋποθέσεις, αν η Κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων και αν υπάρξει μείωσης κρατικών δαπανών» και διευκρίνισε: «Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα. Το δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα από το 2014».

The post Έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας όποτε κι αν γίνουν εκλογές δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα