Νέα πρωτοβουλία της Google θα βοηθάει όσους υποφέρουν από κατάθλιψη

21:17 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Η Google εγκαινιάζει νέα πρωτοβουλία σχεδιασμένη για να βοηθήσει τους χρήστες της που υποφέρουν από κατάθλιψη.

Η Google έχει σχεδιάσει ένα νέο εργαλείο που στοχεύει να βοηθήσει εκείνους που υποφέρουν από κατάθλιψη. Σε συνεργασία με την Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια (NAMI), η πρωτοβουλία θα παρουσιάσει στους χρήστες μια δοκιμή αυτοαξιολόγησης όταν αναζητούν ερωτήματα σχετικά με την κλινική κατάθλιψη.

Γνωστό

ως PHQ-9, το εργαλείο είναι μια κλινικά εγκεκριμένη μέθοδος ελέγχου της κατάθλιψης. Παρόλο που δεν συνιστάται η αυτοδιάγνωση, το ερωτηματολόγιο θα ενθαρρύνει τους χρήστες να ζητήσουν βοήθεια από ψυχολόγο όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η NAMI έγραψε: «Η κλινική κατάθλιψη είναι μια πολύ κοινή ασθένεια – στην πραγματικότητα, περίπου ένας στους πέντε Αμερικανούς βιώνει ένα επεισόδιο στη διάρκεια της ζωής του. Για να βοηθήσουμε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατάσταση, συνεργαστήκαμε με την Google για να βοηθήσουμε στην άμεση πρόσβαση σε εργαλεία και πληροφορίες σε άτομα που μπορεί να υποφέρουν.

Το εργαλείο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για χρήστες στις Η.Π.Α. αλλά ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει και στις υπόλοιπες χώρες εάν αποδειχθεί η επιτυχία του.

Το άρθρο Νέα πρωτοβουλία της Google θα βοηθάει όσους υποφέρουν από κατάθλιψη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα