Πεινάς συνέχεια; Είναι μόνο ένα τέχνασμα του μυαλού σύμφωνα με έρευνα

16:41 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Μόλις έχει φάει ένα νόστιμο πρωινό και μετά από 15 λεπτά είσαι έτοιμη για μεσημεριανό γεύμα. Μην ανησυχείς δεν είσαι η μοναδική. Παρόλο που νομίζεις ότι είσαι πεινασμένη, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεινάς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Το μυαλό πάντα επιφυλάσσει κάποια κόλπα για εμάς και ούτε αν πεινάμε δεν ξέρουμε πλέον.

Οι ερευνητές είχαν 26 συμμετέχοντες σε δύο διαφορετικές ομάδες να πιστεύουν ότι τρώνε δύο ή τέσσερις ομελέτες

αυγών για πρωινό, αλλά στην πραγματικότητα όλα τα πιάτα περιείχαν τρία αυγά και τις δύο φορές.

Όταν οι συμμετέχοντες σκέφτονταν ότι είχαν τη μικρότερη ομελέτα, αισθάνονταν πιο πεινασμένοι πιο γρήγορα από όσους απολάμβαναν ένα πιάτο με τη «μεγαλύτερη» ομελέτα. Αυτό όχι μόνο τους έκανε να τρώνε περισσότερο από το μεσημεριανό γεύμα τους από ό, τι η ομάδα των «τεσσάρων αυγών», αλλά και τους οδήγησε να καταναλώσουν περισσότερες θερμίδες συνολικά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας.

«Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι προσδοκίες ενός προσώπου μπορεί να έχουν αντίκτυπο στα επακόλουθα συναισθήματα πείνας και πληρότητας και, σε κάποιο βαθμό, στην κατανάλωση θερμίδων αργότερα», δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ο Steven Brown.

Προφανώς, καλύτερα να εμπιστεύεσαι το σώμα σου παρά το μυαλό σου όταν πρόκειται να αποφασίσεις αν είσαι πεινασμένη ή όχι. Ωστόσο, το μυαλό σου δεν είναι πάντα εναντίον σου, εάν δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση σου.

Αντίθετα, από τη μελέτη, εσύ γνωρίζεις τι περιέχει το φαγητό σου όταν το φτιάχνεις η ίδια ή το παραγγέλνεις, έτσι δύσκολα μπορεί κάποιος να σε ξεγελάσει ότι η ομελέτα σου περιέχει τρία αυγά αντί για τέσσερα.

Photo: Stocksy/Clique Images

Το άρθρο Πεινάς συνέχεια; Είναι μόνο ένα τέχνασμα του μυαλού σύμφωνα με έρευνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα