Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ

17:49 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα περίπτερα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) είχε συνολική διάρκεια παραπάνω από τρεις ώρες, ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με τη διοίκηση της ΔΕΘHELEXPO και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το πρώτο περίπτερο που επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός ήταν εκείνο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών

Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της νέας διοίκησης του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

«Προτεραιότητα μας είναι να χτίσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στον οργανισμό και τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Παππάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «αυτή η σχέση έως τώρα ήταν η χειρότερη δυνατή».

Η αναφορά στον ΠΑΟΚ

«Είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο» είπε, ο Πρωθυπουργός, όταν επισκέφθηκε το περίπτερο της Αττικό Μετρό.

Για την πορεία των έργων και για την ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας στον σταθμό Αρετσού της Καλαμαριάς, τον ενημέρωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Το μόνο που μένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα», απάντησε αστειευόμενος ο κ. Τσίπρας.

Έπειτα πραγματοποίησε επίσκεψη στα περίπτερα του ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ, όπου του δώρισαν ένα βιβλίο.

Το «έξυπνο» υδρόμετρο της ΕΥΑΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρακολούθησε παράλληλα πως λειτουργεί το «έξυπνο» υδρόμετρο της ΕΥΑΘ, το οποίο προσφέρει στον καταναλωτή ενημέρωση για τις καθημερινές καταναλώσεις και τη δυνατότητα ελέγχου του υδρόμετρου από τον υπολογιστή ή το κινητό του τηλέφωνο.

Η συνάντηση με το ρομπότ «Ρολίτα»

Ιδιαίτερη ήταν η συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με το ρομπότ «Ρολίτα», κατασκευασμένο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Ακαδημία Ρομποτικής. Η «Ρολίτα» είναι μία δημιουργία φοιτητών του ιδρύματος, οι οποίοι ασχολούνται με την κοινωνική και εκπαιδευτική ρομποτική.

Ακολούθησαν οι επισκέψεις στα περίπτερα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τον υποδέχτηκε ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Η έμφαση στα σχολικά γεύματα

«120.000 σχολικά γεύματα θα μοιραστούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το 74% των σχολείων της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από τον Οκτώβριο με ζεστό φαγητό για τα παιδιά», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό στο περίπτερο του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Μετά ακολούθησε η ενημέρωση του Πρωθυπουργού για την ανεργία από την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, και από τον αρμόδιο υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του κ. Τσίπρα από την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σχετικά με τα διατηρητέα μνημεία και τους παραδοσιακούς οικισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό, υπάρχουν 3.000 διατηρητέα κτίρια και 70 παραδοσιακοί οικισμοί σε Μακεδονία και Θράκη.

Photo: INTIME NEWS

Το άρθρο Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα