Το παγιδευμένο αγοράκι στο τείχος μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού που μας συγκίνησε

18:18 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Το παγιδευμένο αγοράκι στο τείχος μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού ήταν αρκετό για να συγκινήσει εμάς αλλά και χιλιάδες άλλους ανθρώπους.

Στο σημείο που χωρίζει την κομητεία του Σαν Ντιέγκο από το Τεκάτε, στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού, προβάλει ένα αγοράκι το οποίο κοιτάζει πάνω από το τείχος που είναι ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το παιδάκι που κρατάει με τα χέρια του το τείχος, έχει ύψος πάνω από 21 μέτρα και είναι το δημιούργημα του Γάλλου καλλιτέχνη JR.

Το έργο είναι ταυτόχρονα ορατό και από την πλευρά των ΗΠΑ.

Το

έργο του καλλιτέχνη στο Μεξικό, έχει βασιστεί στη φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος, ενός αγοριού 12 μηνών που ζει στο Τεκάτε. Ο ίδιος αναφέρει ότι πρωτοείδε την ιδέα σε ένα όνειρο.

«Ορισμένοι ονειρεύονται κόσμους-αποκυήματα της φαντασίας, εγώ ονειρεύομαι για τείχη» δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη του στους New York Times.

O JR στην συνέντευξη του δήλωσε ότι το έργο δεν είχε πρόθεση να κάνει κριτική στις μεταναστευτικές πολιτικές του Donald Trump, αλλά η χρονική συγκυρία ήταν αρκετά επιτυχής, αφού συνέπεσε με την κατάργηση του DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals). Το DACA ήταν το πρόγραμμα του Obama για την προστασία των χωρίς χαρτιά ανήλικων προσφύγων.

Ο καλλιτέχνης τέλος ανέφερε:

Αναρωτιέμαι, ανησυχεί αυτό το παιδάκι για το τι θα συμβεί; Τι να σκέφτεται; Σε ηλικία ενός χρόνου, δεν βλέπεις τα σύνορα ούτε από ποια πλευρά είναι καλύτερα

Photo: AP Photo/Gregory Bull

Το άρθρο Το παγιδευμένο αγοράκι στο τείχος μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού που μας συγκίνησε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα