Μητσοτάκης : Ανεπαρκές το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

14:46 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει αναφερόμενος στη κρίσιμη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης – Τουρκίας και στο προσχέδιο συμπερασμάτων σχετικά με την διαχείριση των προσφυγικών ροών, πως στο περιεχόμενό του δεν πληρούνται οι απαραίτητες απαιτήσεις, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά τη συνεδρίαση Πολιτικών Αρχηγών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε χαρακτηριστικά πως το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών δεν πληροί ούτε στο ελάχιστο τις απαιτήσεις των Πολιτικών Αρχηγών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο συμβούλιο της Παρασκευής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά, πως το προσχέδιο «περνάει κάτω από τον χαμηλό πήχη που βάλαμε εμείς στον Πρωθυπουργό στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή», ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε απαράδεκτο το δίλημμα «ανθρωπισμός ή ακροδεξιά» το οποίο έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ανθρωπισμός αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ειδομένη όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες χωρίς απολύτως καμία μέριμνα. Είναι ανθρωπισμός η μέχρι χθες εικόνα της πλατείας Βικτωρίας;

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέληξε πως «μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς υπάρχει κοινή λογική», ξεκαθαρίζοντας πως στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει ακροδεξιά.

Νίκος Παππάς: Κακώς βιάζεται ο κ.Μητσοτάκης να βγάλει συμπεράσματα

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Ο κ.Παππάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δηλώνει πως ο κ.Μητσοτάκης βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, βασιζόμενος σε αναληθή δημοσιεύματα.

Απέναντι μας οι χώρες του Βίζεγκραντ.Κακώς βιάζεται ο @kmitsotakis να ταυτιστεί μαζί τους χρησιμοποιώντας δημοσιεύματα που διαψεύδονται.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) March 7, 2016

Όλγα Γεροβασίλη: Δηλώσεις μικρότητας και εθνικής ανευθυνότητας

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και η αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζει πως πρόκειται για δηλώσεις «μικρότητας και εθνικής ανευθυνότητας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ.Γεροβασίλη:

«Αποτελεί ένδειξη απίστευτης μικρότητας και εθνικής ανευθυνότητας, την ώρα που ο Πρωθυπουργός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης και πριν ακόμη ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί διαρροές, οι οποίες μετά από λίγο διαψεύδονται, υπονομεύοντας την ελληνική προσπάθεια. Ο ελληνικός λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Μητσοτάκης : Ανεπαρκές το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα