Μια συναυλία αφιερωμένη στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ

12:18 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Μια ιδιαίτερη συναυλία της ΚΟΑ η οποία είναι αφιερωμένη στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται, πως στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επιστρέφει, για ένα μόνο βράδυ και συγκεκριμένα για την Παρασκευή θα επιστρέψει ο σπουδαίος Σλοβένος αρχιμουσικός, Ούρος Λάγιοβιτς.

Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Οι πόλεις της μουσικής-Μόσχα» και αυτή είναι αφιερωμένη

στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ.

Στη σχετική της ανακοίνωση η ΚΟΑ αναφέρει:

«Ο εκ πρώτης όψεως παράδοξος συνδυασμός εξηγείται από το ίδιο το πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των Τσαϊκόφσκυ και Προκόφιεφ, εμπνευσμένα από δύο κλασικά σαιξπηρικά αριστουργήματα, την «Τρικυμία» και το «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», αντίστοιχα».

Και τονίζει: «Συγκεκριμένα την Τρικυμία,η συμφωνική φαντασία, έργο 18 του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι και τη σουίτα αρ.2 από το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», έργο 64b του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Θυμίζουμε, πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Σοστακόβιτς, με σολίστ την ανερχόμενη πιανίστα Θεοδοσία Ντόκου.

Όπως έχει γίνει γνωστό της συναυλίας θα προηγηθεί δωρεάν εισαγωγική ομιλία από τον Τίτο Γουβέλη για τους κατόχους εισιτηρίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:45.

The post Μια συναυλία αφιερωμένη στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα