Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό ξεκίνησε

11:18 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Θέμα ωρών και ημερών φέρεται να είναι ο ανασχηματισμός. Η Κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός και ο μαραθώνιος των στελεχών του Μαξίμου έχει ήδη ξεκινήσει.

Πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα ελληνικά Μέσα αναφέρουν, πως έχει ήδη ειδοποιηθεί η Βουλή έτσι ώστε να ετοιμασθεί η αίθουσα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των ονομάτων.

Υπενθυμίζεται, πως ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι «δομικός» καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό θα περιλαμβάνει το «σπάσιμο» υπουργείων και δημιουργία νέων.

Την ίδια, όμως, στιγμή

πηγές της Κυβέρνησης ανέφεραν στο iPop.gr, πως ο ανασχηματισμός θα σημειωθεί είτε τις επόμενες ώρες είτε ακόμα και τις επόμενες ημέρες.

Ποιοι μένουν- ποιοι αποχωρούν και ποιοι εισέρχονται στην Κυβέρνηση;

Mέλος της Κυβέρνησης αναμένεται να γίνει ο Φώτης Κουβέλης, πιθανώς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά παράλληλα και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία θα βρεθεί στη θέση της αναπληρώτριας υφυπουργού Εξωτερικών.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν εκτός τον Πάνο Σκουρλέτη, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος δείχνει πρόθυμος να ακολουθήσει την οποιαδήποτε επιθυμία του Πρωθυπουργού.

Σημειώνεται, πως αμετακίνητοι στις θέσεις τους φέρεται πως παραμένουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Δραγασάκης στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ο Νίκος Κοτζιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ανδρέας Ξανθός στο υπουργείο Υγείας αλλά και ο Χρ. Σπίρτζης.

Από το υπουργείο Άμυνας δεν αναμένεται να φύγει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Τον ίδιο δρόμο με τον Σκουρλέτη πιθανό θεωρείται, πως θα ακολουθήσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μετακινήσει την Όλγα Γεροβασίλη που πληροφορίες τη θέλουν να μεταβαίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αβέβαιο είναι το τι θα συμβεί με τον Νίκο Φίλη.

Ένα από τα σενάρια τα ακούγονται, είναι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να «σπάσει» σε δύο κομμάτια και ο Ν. Φίλης να μείνει στον τομέα της Παιδείας αποκλειστικά.

Το Μαξίμου σημειώνεται, πως αποσυνδέει την έγκριση των Προεδρικών Διαταγμάτων από τα σχέδια για ανασχηματισμό.

Σε σχετικό του ενημερωτικό σημείωμα προσπαθώντας να αποσυνδέσει ξεκάθαρα το ζήτημα με σχέδιο ανασχηματισμού το Μαξίμου τονίζει:

«Απάντηση σε δημοσιεύματα περί «Προεδρικών Διαταγμάτων που συνδέονται με ανασχηματισμό»

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με αλλαγές στην δομή της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Ωστόσο, η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού».

The post Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό ξεκίνησε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα