Κι επίσημα σε εφαρμογή η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

11:13 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα κι επισήμως η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Η συμφωνία ασκεί πίεση σε παραπάνω από 200 χώρες για να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου.

Στόχος της συμφωνίας είναι η απεξάρτηση της οικονομίας απ’ τα ορυκτά καύσιμα, περιορίζοντας κατά συνέπεια την αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω απ’ το επίπεδο όπου κυμαινόταν πριν την βιομηχανοποίηση.

Χθες, Πέμπτη, το Πρόγραμμα του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) έδωσε στη

δημοσιότητα έκθεση στην οποία τονίζεται η ανάγκη για μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου κατά 12 δις με 14 δις τόνους μέχρι το 2030 προκειμένου να περιοριστεί η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Ο επικεφαλής της UNEP τόνισε:

Η επιστήμη δείχνει ότι χρειάζεται να κινηθούμε πολύ πιό γρήγορα. Ο αυξανόμενος αριθμός των προσφύγων λόγω κλίματος που υποφέρουν από πείνα, φτώχεια, αρρώστια και πολέμους θα αποτελεί συνεχή υπενθύμιση της αποτυχίας μας να δώσουμε λύσεις

Ακόμα πρόσθεσε πως «η αύξηση προσπάθειας των Κυβερνήσεων πρέπει να ξεκινήσει με τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον που θα διεξαχθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες στο Μαρακές του Μαρόκου».

Μπορεί οι εκπομπές στα ορυκτά καύσιμα τα τελευταία χρόνια να έχουν σταθεροποιηθεί, ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς για να πει κανείς ότι πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση.

Χρειάζεται προσπάθεια απ’ όλες τις Κυβερνήσεις του κόσμου προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και να αποτραπούν οι βλαβερές συνέπειες.

Με αφορμή την ημέρα, παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ του DiCaprio για την περιβαλλοντική κρίση:

«Before the Flood»: Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ του DiCaprio για το περιβάλλον (Video)

The post Κι επίσημα σε εφαρμογή η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα