Η Λ. Κατσέλη παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου της ΕΤΕ

11:54 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Παραιτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η Λούκα Κατσέλη από τη θέση της προέδρου ΕΤΕ. Εκτός από την Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζα παραιτήθηκαν και μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

Να σημειωθεί, πως η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το κανονιστικό πλαίσιο διαδικασίας ανασυγκρότησης

του Διοικητικού της Συμβουλίου ανακοίνωσε:

«Την παραίτηση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κας Λούκας Κατσέλη καθώς και των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και κ. Δημητρίου Αφεντούλη».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της, ευχαριστεί για την προσφορά τους στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας καθώς και την ουσιαστική συμβολή τους στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του Ομίλου της και αναφέρει:

«Την εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο με απόλυτη πλειοψηφία νέων μη εκτελεστικών μελών σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων και συγκεκριμένα του κ. Παναγιώτη – Αριστείδη Θωμόπουλου, ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, του κ. ClaudePiret, ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιος Προέδρος της Επιτροπής Ελέγχου του ΔΣ,και του κ. Σπύρου Λορεντζιάδη, ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα διεθνούς ανοικτής διαδικασίας επιλογής».

Η Εθνική Τράπεζα, εξηγεί, πως ολοκλήρωσε την Πέμπτη με επιτυχία την ανοικτή διεθνή διαδικασία επιλογής Προέδρου ΔΣ, Προέδρου AuditCommittee και μη εκτελεστικών μελών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των διεθνών βέλτιστων πρακτικών επιλογής στελεχών με σκοπό την επιτυχή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τις διατάξεις του Ν. 3864/2010, όπως ισχύει σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκαν 300 αιτήσεις υποψηφιότητας από είκοσι μία 21 διαφορετικές χώρες οι οποίες αξιολογήθηκαν από τη διεθνή εταιρεία επιλογής στελεχών Egon Zehnder μέσω των γραφείων της στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα.

The post Η Λ. Κατσέλη παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου της ΕΤΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα