Εκνευρισμός Βενιζέλου: Δε με ρώτησε κανείς πριν ψηφίσουμε τις τροπολογίες Παππά

10:57 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Αιχμές για έλλειμμα εσωκομματικής δημοκρατίας άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος παράλληλα έστρεψε τα πυρά του κατά της Φώφης Γεννηματά. Χαρακτηριστικά, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του την Παρασκεύη δήλωσε, πως κανείς δεν τον ρώτησε για την ψήφιση των τριών τροπολογιών του Ν. Παππά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του το πρωί

της Παρασκευής εξέφρασε την άποψη του ότι «η αναστολή των διατάξεων που είχε εισαγάγει η κυβέρνηση το 2016 και αφαιρούσαν την πάγια αρμοδιότητα του ΕΣΡ για την πρώτη εφαρμογή του νόμου, δεν συνεπάγεται κατάργηση». Ενώ τόνισε ότι «η μετατροπή της κρίσιμης διάταξης για το πως λειτουργεί το ΕΣΡ όσον αφορά στον αριθμό και την τιμή εκκίνησης των αδειών σε σύμφωνη γνώμη, είναι μεν μία αρκετά ισχυρή παρέμβαση, δεν είναι όμως η αποκλειστική αρμοδιότητα που λέει το Σύνταγμα».

Στο ερώτημα γιατί τότε τις ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος απάντησε:

Δεν ψήφισα τίποτα εγώ. Δε με ρώτησε κανείς

Επίσης αποκάλυψε, πως είχε ζητήσει να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα για να αποφασίσει συλλογικά για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ανέφερε «Ήμασταν όλοι στη Βουλή και θα μπορούσε να γίνει η συνεδρίαση και να λάβουν οι συνάδελφοι υπόψη τις απόψεις μου και τις απόψεις άλλων συναδέλφων» ενώ συμλήρωσε:

Εάν ήμουν παρών, θα ψήφιζα εναντίον, καθώς ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί και θα καταργηθεί από το ΣτΕ

«Θέλησα συνεδρίαση της ΚΟ γιατί είναι άδικο για τον κόπο που κάνουμε, να αγωνιζόμαστε και μετά να δίνουμε μία εντύπωση μεσοβέζικη. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα βρεθούμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά, γιατί αν κάτι πρέπει να διαφυλάξουμε σε ένα κόμμα μικρών διαστάσεων, είναι να υπάρχει συλλογικότητα και δη στην ΚΟ, κάτι που στήριξα ως πρόεδρος. Θεωρώ ότι είμαι θεματοφύλακας αυτών των διαδικασιών λόγω και του ρόλου μου και της θέσης μου» εξήγησε και κλείνοντας τη συνέντευξη του υπογράμμισε:

Επειδή έχω σηκώσει μεγάλο βάρος υπό δύσκολες συνθήκες και έχω καταβάλλει κόστος για το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο εγώ δε μετείχα εκ γενετής, δεν έχω γεννηθεί στον κομματικό σωλήνα

The post Εκνευρισμός Βενιζέλου: Δε με ρώτησε κανείς πριν ψηφίσουμε τις τροπολογίες Παππά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα