Μετά το όχι του Obama ήρθε το ναι του Trump για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου Keystone XL

14:46 24/3/2017 - Πηγή: iPop

Και όμως, εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το ζήτημα κατασκευής του πετρελαιαγωγού Keystone XL, όπου μετά το όχι του Obama ήρθε το ναι του Trump για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου Keystone XL.

Και ενώ έχουν περάσει 10 χρόνια ύστερα από το βέτο που είχε ασκήσει ο πρώην πρόεδρος Barack Obama στην κατασκευή αυτού του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου,

το πράσινο φως έλαβε την Παρασκευή η Καναδική εταιρία TransCanada corp από την Αμερικάνικη κυβέρνηση για την κατασκευή του.

Eίναι γνωστό ότι στην προεκλογική εκστρατεία του ο Trump είχε ταχθεί υπέρ της κατασκευής του αγωγού.

Γιατί είχε αρνηθεί ο Obama την κατασκευή του Keystone XL;

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, δεν θα μειώνονταν οι τιμές των καυσίμων για τους Αμερικανούς καταναλωτές και αφετέρου το έργο θα συνέβαλε στην εκπομπή καυσαερίων που συνδέονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η κατασκευή αυτή θα συνδέει τα καναδικά κοιτάσματα πετρελαίου με τα αμερικανικά διυλιστήρια όπως αναφέρει η TransCanada.

Όπως αναφέρει ο Sean Spicer, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα κάνει σχετική ανακοίνωση στο twitter.

The post Μετά το όχι του Obama ήρθε το ναι του Trump για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου Keystone XL appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα