ESM: Σημειώθηκε «κάποια» πρόοδος στις διαπραγματεύσεις | Συνέχεια στις επαφές | Αισιοδοξία από την Ελληνική πλευρά

11:40 24/3/2017 - Πηγή: iPop
| Συνέχεια

Ο εκπρόσωπος του ESM ανέφερε πως σημειώθηκε «κάποια» πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και πως υπάρχει συνέχεια στις επαφές.

«Κάποια πρόοδος» σημειώθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) διαβεβαιώνοντας

πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν εξ απποστάσεως με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Να θυμίσουμε πως το οικονομικό επιτελείο της Αθήνας και οι εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονταν στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα, με στόχο την άμβλυνση των διαφορών στα εκκρεμή ζητήματα.

Σύμφωνα με όλες τις πλευρές, πλέον, ο στόχος για επίτευξη «τεχνικής συμφωνίας» έως το άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου καθίσταται αρκετά δύσκολος, δεδομένης της απόφασης περί μη επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα.

Στην Ελλάδα επιστρέφει το οικονομικό κλιμάκιο:

Επιστρέφει το ελληνικό επιτελείο στην Αθήνα, αφού ολοκληρώθηκε ο γύρος διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Άγνωστη είναι η μέχρι στιγμής η συνέχεια των συζητήσεων, όπως επίσης και το αποτέλεσμα του «Brussels group ΙΙ».Την ίδια στιγμή, ο Α. Τσίπρας στέλνει επιστολή για τα εργασιακά, πιέζοντας για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Να θυμίσουμε πως ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σε ανώτατο επίπεδο με τους ηγέτες της Ε.Ε. στη Διάσκεψη της Ρώμης.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι η Έφη Αχτσιόγλου μεταβαίνει στη Ρώμη, προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του Πρωθυπουργού για την αγορά εργασίας και το κοινωνικό Κράτος.

Το ΔΝΤ διατηρεί επιφυλακτική στάση, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά ότι υπάρχει μεν πρόοδος, όμως, «απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές».

ΥΠΟΙΚ: 2-3 ανοικτά θέματα ακόμα

«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί» αναφέρουν στο ΑΠΕ ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις επαφές που είχαν οι υπουργοί στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς.

Γ. Κατρούγκαλος: Είμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, για το κλείσιμο της αξιολόγησης, κρατώντας το στίγμα που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ΔΝΤ.

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία θα είχε ολοκληρωθεί αν το ΔΝΤ δεν είχε τόσο αρνητική στάση

Διαβάστε επίσης:

Αξιολόγηση: Επιστροφή στη βάση | Άγνωστη η συνέχεια των συζητήσεων

Photo:EPA/GEORGI LICOVSKI

The post ESM: Σημειώθηκε «κάποια» πρόοδος στις διαπραγματεύσεις | Συνέχεια στις επαφές | Αισιοδοξία από την Ελληνική πλευρά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα