Τζανακόπουλος: Επιστρέφουν τα κλιμάκια- Για κάθε μέτρο και ίσο αντίμετρο

13:37 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Στο Eurogroup της Δευτέρας και στην επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα εστίασε ο Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη λέγοντας, πως μετά την Καθαρά Δευτέρα οι εκπρόσωποι των Θεσμών θα επιστρέψουν την Αθήνα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε, πως για κάθε μέτρο το οποίο θα ληφθεί θα υπάρχει και

ένα αντισταθμιστικό, ενώ ζήτησε από την Νέα Δημοκρατία να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Όσο τα μέτρα όσο και τα αντίμετρα θα ισχύουν από την 1/1/2019» επανέλαβε αρκετές φορές ο Δ. Τζανακόπουλος και ξεκαθάρισε, πως τα αντίμετρα «Θα συμφωνηθούν στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς».

«Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) το ταχύτερο δυνατόν» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και τόνισε: «Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup κατέληξε σε μια καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής των θεσμών».

«Δεν είναι πλέον στην ατζέντα της συζήτησης η απαίτηση για 4,5 δισεκατομμύρια επιπλέον μέτρα το 2019» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος ο οποίος υπογράμμισε, πως η θέση της Κυβέρνησης για ούτε 1 Ευρώ επιπλέον λιτότητα έγινε σεβαστή και αποδεκτή από όλους» και εξήγησε: «για κάθε επιβάρυνσης θα υπάρχει 1 Ευρώ ελάφρυνσης».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών εξήγησε, πως πλέον «διαμορφώνεται η δυνατότητα επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων πριν το τέλος του 2018, στη βάση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup της Δευτέρας εξήγησε, πως η συνιστά το πλέον αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επίθεση κατά της ΝΔ:

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε, πως όχι μόνο δεν χαιρέτισε την χθεσινή συμφωνία αλλά, όπως δήλωσε «επιμένει σε μια παράδοξη γραμμή αμφισβήτησης των γεγονότων και της πραγματικότητας». Όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία, η οποία επενδύει στην αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης «θα διαψευστεί για ακόμα μια φορά».

«Η Νέα Δημοκρατία αρνείται ότι χθες υπήρξε επί της αρχής συμφωνία. Όπως κατά την α΄αξιολόγηση, έτσι και σήμερα συνεχίζει να επενδύει στην αποτυχία» ξεκαθάρισε και απεύθυνε έκκληση στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει την προσπάθεια «ώστε να υπάρξει και οριστική τεχνική συμφωνία χωρίς επιβαρύνσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά».

Για την σύσκεψη του Eurogroup:

Μιλώντας για την σύσκεψη της Δευτέρας ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε, πως όλες πλευρές έκαναν βήματα τα οποία στόχο έχουν να γεφυρωθούν οι διαφορές των δημοσιονομικών προβλέψεων για τη μετά τη λήξη του προγράμματος.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης:

«Εισερχόμαστε σε μια εξίσου κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης: αυτή για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος & για τα πρωτογενή πλεονάσματα» υπογράμμισε και ζήτησε από την Γερμανία να βαδίσει στο δρόμο του ρεαλισμού.

Τι ζήτησε από το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ;

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ζήτησε να κάνει πίσω από την παράλογη απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για μια δεκαετία και τόνισε:

Αναμένουμε από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ να υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση ώστε να συμφωνηθεί η μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ποιος ο στόχος της Κυβέρνησης;

Κυβερνητικός στόχος, όπως ξεκαθάρισε ο Δ. Τζανακόπουλος παραμένει «μία συνολική συμφωνία ώστε το 2018 η χώρα να αναχρηματοδοτεί το χρέος της χωρίς στήριξη από τον επίσημο τομέα».

Στο κλείσιμο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Δ. Τζανακόπουλος απάντησε σε ερώτηση σχετική με τον ΥΠΟΙΚ της χώρας μας λέγοντας, πως «πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα για την μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία».

Διαβάστε επίσης:

Dijsselbloem: Στην Αθήνα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

The post Τζανακόπουλος: Επιστρέφουν τα κλιμάκια- Για κάθε μέτρο και ίσο αντίμετρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα