Σουλτς: Κάναμε κι εμείς λάθη

13:26 21/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας σε συγκέντρωση μελών του κόμματός του ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε «κάναμε κι εμείς λάθη» αναφερόμενος στο «τοτέμ της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας», την Ατζέντα 2010, επικρίνοντας τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας από το 2003-2009 από τον πρώην Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Τα μέτρα αυτά περιλάμβαναν μειώσεις των κοινωνικών επιδομάτων και αύξαναν την πίεση στους ανέργους για να επιστρέψουν στην εργασία, ενώ οι μεταρρυθμίσεις αυτές επέτρεψαν στη Γερμανία να

βγει από τον οικονομικό μαρασμό και να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας της σ’ ένα επίπεδο που παραμένει μέχρι σήμερα ιστορικά χαμηλό. Ωστόσο, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας γενιάς «φτωχών εργαζομένων» οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αρκούνται σε επισφαλείς συμβάσεις εργασίας.

Κρίνοντας λοιπόν αυτήν την Ατζέντα 2010 ο τέως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου περιέγραψε μια κατάσταση καταστροφική για τους μισθωτούς στη χώρα και συμπλήρωσε: «Το σημαντικό, όταν βλέπουμε πως έχουμε κάνει λάθη, είναι να τα διορθώνουμε», ενώ υποσχέθηκε να παραταθεί η διάρκεια των επιδομάτων ανεργίας, να υπάρξουν περισσότερες εγγυημένες συντάξεις ή να καταργηθούν σχεδόν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπέρ των συμβάσεων αόριστης διάρκειας.

Υποσχέσεις που αμφισβητούν… μετωπικά τις μεταρρυθμίσεις Σρέντερ με αποτέλεσμα η Handelsblatt να τον χαρακτηρίζει «ο Ρομπέν των δασών του SPD» και «ο Μάρτιν Σουλτς αλλάζει προς τα αριστερά την πορεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα